Ce alimente ajută la prelungirea culorii părului?

.

Anumite ingrediente naturale te pot ajuta să îți menții culoarea părului pentru mai mult timp – care sunt acestea?

Citește și: Cum îngrijești un păr fin?

Uleiul de cocos

Minunatul ulei de cocos are un efect foarte bun dacă ai părul închis la culoare, pentru că menține negrul mai bine și asigură un luciu intens. Acesta se aplică numai pe lungimea părului, și nu la rădăcină. „Aplicat în exces pe rădăcină, uleiul de cocos slăbește rezistența firului de păr și duce la pierderea podoabei capilare”, avertizează hairstylistul Cristi Pascu.

Mușețelul

Dacă ai părul blond, specialistul recomandă ceaiul de mușețel. Acest ingredient pigmentează părul și depune pigmentul natural, auriu, în culoarea părului. „Recomand clătirea cu ceai de mușețel după fiecare spălare. Astfel, părul blond-auriu își va păstra intensitatea culorii mai multă vreme”, continuă Cristi Pascu.

Uleiul de argan

Un păr blond auriu se menține mai mult cu ulei de argan 100%, care însă nu se aplică pe un blond platinat, pentru că îngălbenește culoarea. „Blondele platinate sau cele cu nuanțe de alb sau gri care vor să apeleze la uleiuri naturale trebuie să folosească ulei de argan rafinat sau dublu rafinat. Prin rafinare, se pierde pigmentul de culoare din el”.

Frunzele de nuc

Dacă ești roșcată folosește tinctură de frunze de nuc, tot aceea pe care o foloseau bunicile noastre la țară. În afara măștilor naturale, pentru a păstra intensitatea culorii părului vopsit, poți folosi o spumă nuanțatoare.

Foto: 123rf

Ultima modificare februarie 6, 2017 6:12 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale