Câte trucuri de makeup poți face cu un cub de gheață?

.
Ai produse și accesorii de machiaj indispensabile, însă uneori ai la îndemână și mici trucuri care pur și simplu pot face minuni.

Citește și: Măști pentru revitalizarea părului după vară. 

Plimbă un cub de gheață pe față sau stropește-ți tenul cu apă rece și astfel stimulezi circuația pielii din această zonă, iar totodată amâni apariția ridurilor. Iată ce trucuri mai poți încerca:

Privire odihnită

Ia sulul de tifon steril, taie o bucată mică, du-te la congelator, ia un cub de gheață și împachetează în tifon cubul. Apoi trece cubul peste ochi și sub zona sensibilă a acestora, pentru a reduce aspectul cearcănelor și al ochilor umflați la prima oră a dimineții.

Ten impecabil

Un truc foarte bun pentru a închide porii măriți este să treci peste ten, înainte de a aplica fondul de ten, un cub de gheață. Gheața reduce mărimea porilor și poate reduce edemul facial, care ar putea cauza umflarea în exces a porilor.

Tratament cosmetic homemade

Prepară un ceai negru, lasă-l la răcit, apoi toarnă-l în suportul special pentru cuburi de gheață și lasă-l să congeleze. Folosește cubulețele pentru a decongestiona zona din jurul ochilor – cafeina conține antioxidanți, cofeină și astringenți. Mai mult, poți pune la blender castraveți, mango sau căpșune și o cană de apă, apoi dă amestecul la congelator, după ce l-ai turnat în tăvița de gheață. Măcar o dată pe săptămână ia câte un cub și trece-l pe față, pentru a-ți exfolia pielea. 

Citește și: Ritualul demachierii tale. 

Remediu anti-coșuri

Ia un cub de gheață din congelator, înfășoară-l într-o bucată de tifon steril și ține-l apăsat pe coșul sau pe coșurile despre care știm că pot arăta atât de inestetic! Gheața poate reduce inflamația și poate chiar amorți puțin locul respectiv, care uneori e dureros.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton