Cele mai bune uleiuri vegetale pentru piele

.

Când vine vorba de îngrijirea pielii, mergi pe varianta naturală, cea mai simplă, eficientă şi sigură metodă. Uite ce uleiuri vegetale sunt bune pentru ten şi pielea corpului!
Din ce în ce mai solicitată şi agresată, pielea are nevoie să fie îngrijită cu delicateţe. Iar uleiurile naturale vin să ofere exact acest gen de îngrijire. În funcţie de nevoi, alege-l pe cel care ţi se potriveşte cel mai bine.

Uleiul de jojoba

E bun în special pentru tenul mixt sau gras, dar dă rezultate uimitoare şi pentru pielea uscată ori tenul ridat.
E bun pentru: descuamare, eczeme, reglarea secreţiei de sebum, calmarea pielii iritată după epilat, îngrijirea cuticulelor, unghiilor şi scalpului şi regenerarea firul de păr.
De încercat acasă: împrospătează, hrăneşte şi catifelează tenul, gâtul şi zona decolteului cu o mască simplă, uşor de pus în practică. Pisează cu furculiţa puţin miez de avocado, adaugă castravete dat de răzătoarea mică şi o lingură de ulei de jojoba. Amestecă bine şi aplică pe pielea curată. După 15 minute, îndepărtează şi clăteşte bine.

Uleiul de avocado

E un ulei apreciat în cosmetică, căci îngrijeşte tot corpul, are proprietăţi regeneratoare, protectoare, îmbunătăţeşte elasticitatea şi ajută tenul la orice vârstă: pe cel tânăr îl vindecă de urmele lăsate de acnee, iar pe cel matur îl protejează de îmbătrânirea cutanată şi contribuie semnificativ la atenuarea petelor pigmentare.
E bun pentru: tenul uscat, având o putere mare de hidratare, păr deshidratat şi lipsit de strălucire, zone delicate: gât, decolteu, zona ochilor, tratarea vergeturilor, fortifierea firului de păr şi îngrijirea scalpului.
De încercat acasă: uleiul de avocado e o variantă bună de luat în seamă pentru tratamentul anticelulitic. Amestecă 2 linguri din acest ulei cu 2-3 picături de ulei esenţial de levănţică şi masează zonele cu celulită. E bine ca masajul să fie făcut seara, după duş.

Uleiul de migdale dulci

Pielea uscată şi sensibilă va primi îngrijirea optimă cu acest ulei blând, delicat şi calmant. Hidratează în profunzime, hrăneşte, protejează şi îmbunătăţeşte semnificativ calitatea pielii. E un ulei preţios pentru frumuseţe, extrem de hrănitor care nu trebuie să îţi lipsească pe timp de iarnă, cu atât mai mult cu cât oferă o îngrijire completă: ten, corp, păr.
E bun pentru: masaj, prevenirea vergeturilor, calmarea iritaţiilor, mâini uscate, demachiere, diminuarea cearcănelor şi ridurilor fine, folosit ca atare sau combinat cu alte uleiuri, creme sau ingrediente.
De încercat acasă: combină o parte ulei de migdale cu una de ulei de măsline şi aplică în strat uniform pe mâini, pentru a le reda catifelarea. Fă tratamentul seara.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton