Te-ai gândit vreo clipă că unele alimente pe care le consumi pot contribui la obţinerea bronzului visat? Şi nu oricum: mai repede, mai uniform şi pentru mai mult timp. Iată deci ce poţi să mănânci pentru a avea o piele frumoasă şi arămie.
Concediul bate la uşă şi, dacă îţi doreşti să te bronzezi mai repede şi să îţi păstrezi culoarea o perioadă mai lungă, îţi poţi face singură un meniu care să conţină alimente excepţionale. Morcovii, piersicile, caisele, roşiile, căpşunele sau pepenele galben, toate conţin carotenoide, substanţe care dau fructelor şi legumelor culoarea roşie, portocalie sau galbenă. Pe lângă nuanţa auriu-arămie pe care o conferă pielii, toate aceste fructe şi legume reuşesc să o protejeze de efectul radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea cutanată.
► Nu ocoli cerealele şi seminţele
Consumă cât mai multe cereale, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac şi fructe de mare pentru a beneficia de cantitatea de seleniu pe care o conţin. Acesta facilitează bronzarea şi protejează pielea de efectele negative ale soarelui, care pot îmbătrâni prematur pielea.
► Sporeşte consumul de fier!
Fierul este important pentru formarea hemoglobinei, pigmentul care dă culoarea roşie sângelui. Dacă ai pielea palidă şi/sau cearcăne, poate fi un indiciu că în organism este un deficit. În acest caz, cele mai bune surse de fier sunt carnea roşie, ficatul, ouăle, fasolea, lintea, dar şi pătrunjelul.
►Alege ulei de măsline
Chiar dacă îl consumi în salate, în timp, uleiul de măsline reuşeşte să dea o tentă aurie pielii şi s-o hidra-
teze foarte bine. În plus, conţine şi vitamina E, foarte benefică pentru organism.
VITAMINELE FAC MINUNI
Produsele bogate în vitaminele A, B, C şi E sunt excelente deoarece contribuie la activarea melaninei şi la accentuarea pigmentării. Vitamina A se găseşte din abundenţă în ficat, ouă, peşte gras, unt şi brânză. Vitaminele B1 şi B2 se găsesc în carne, legume şi lactate şi favorizează, cum spuneam, eliberarea de melanină în organism. De asemenea, mănâncă zarzavaturi, ca salată verde sau spanac, şi bea ceai verde. Vitamina E se găseşte în fructe uscate, ca nuci, alune, arahide, soia, inclusiv în gălbenuş.
MĂNÂNCĂ ALIMENTE ÎN STARE NATURALĂ
Legumele, fructele, zarzavaturile trebuie mâncate crude, în starea lor naturală, pentru a fi asimilate de organism la adevărata lor valoare. Prin fierbere, multe dintre proprietăţi se pierd, aşadar indicat este să le consumi proaspete. Nu uita să bei şi apă. Hidratarea este importantă, cu atât mai mult când te expui la soare.
RĂSFAŢĂ-TE CU CIOCOLATĂ
Şi ca să încheiem într-o notă şi mai îmbucurătoare, ciocolata se numără printre alimentele recomandate dacă îţi doreşti o piele bronzată. Datorită conţinutului de cacao, ciocolata neagră intensifică nuanţa pe care o capeţi la soare, aşa că profită de efectele ei. Poţi consuma şi numai câteva cubuleţe, pentru ca efectul să fie cel pe care îl doreşti şi fără să îţi pui în pericol silueta.