Uneori, un produs cosmetic se poate strica fără ca data de expirare să fie depăşită. Majoritatea produselor de machiaj şi îngrijire se pot altera după ce au fost desigilate şi din cauza temperaturilor prea mari sau mici, dacă intră prea des în contact cu aerul sau dacă sunt depozitate necorespunzător. Află când expiră cosmeticele tale după miros, un simţ care nu te înşală niciodată.
Produsele cosmetice expirate, prima problemă
Când este ultima dată când ai verificat toate produsele tale cosmetice de prin dulapuri? Când ai făcut curăţenie să arunci acele produse cosmetice care sunt vechi, uscate, expirate? Să fie luni de zile? Să fie…ani?
Primul lucru pe care ar trebui să-l faci ar fi să verifici data de expirare a tuturor produselor cosmetice pe care le ai în casă, indiferent dacă le foloseşti frecvent sau doar ocazional.
Nasul, cel mai important organ în lupta cu cosmeticele vechi
Dacă un produs are data de expirare greu de citit, foloseşte-ţi nasul. Organul simţului nu dă greş niciodată, mai ales când vine vorba de produse alterate.
Este de ajuns să ţi se pară că un ruj miroase rânced, că o loţiune de corp pare cam acră şi că un fard de pleoape are un miros suspect de praf sau sulf.
Durata de viaţă a produselor cosmetice după deschidere
Rimel – 3-6 luni, dacă nu bagi periuţa de mai multe ori în tub la fiecare aplicare (produsul se usucă mai repede şi se umple de bacterii).
Blush, fard de ochi, alte pudre – 1-2 ani, dacă mirosul nu este suspect, culoarea rămâne vie şi consistenţa nu se schimbă.
Fond de ten- 6 luni-2 ani – fondurile de ten la cutie expiră mai repede decât cele cu pompiţă, dar mirosul urât este un semn clar că trebuie înlocuit.
Ruj – 2 ani – orice schimbare în culoare, textură sau miros este un avertisment că trebuie să arunci produsul. Dacă trece testul, ai grijă să-l dezinfectezi din când în când, ca să nu ai probleme.
Sursa foto femeie strâmbă din nas: Shutterstock