6 moduri prin care apartamentul în care stai îți grăbește îmbătrânirea

.

Ridurile sunt cel mai mare inamic al frumuseții feminine, mai ales dacă acestea se abat prematur asupra noastră. Stilul de viață nesănătos este unul dintre principalii factori care fac liniile fine să devină pronunțate înainte de vreme, iar din această categorie face parte și casa în care trăim zi de zi.

Cum ne îmbătrânește casa în care stăm?

Pernele

Ridurile sunt cauzate și de obiceiurile din timpul somnului. Așadar, dacă obișnuiești să dormi cu fața în jos, deci în pernă, sau pe o parte, nu faci altceva decât să-ți accentuezi ridurile. Pielea ta se mulează pe cutele făcute de pernă și, dacă păstrezi aceeași poziție toată noaptea, atunci riscul de a-ți adânci ridurile crește. Poți preveni acest proces fie cumpărând fețe de pernă din mătase sau să te odihnești pe spate.

Geamurile

În jur de 50 la sută din razele ultraviolete trec prin geamul apartamentului, conform Fundației pentru cercetarea cancerului de piele din America. Rezultatul? Chiar dacă nu ieși o zi din casă, iar afară este caniculă, tot ești expusă razelor UV. Exist însă o metodă prin care poți evita acest inconvenient. Nu! Nu este vorba despre draperii mai groase, ci despre folosirea cremei cu factor de protecție.

Umiditatea și temperatura

Pielea uscată îmbătrânește repede. Iar dacă în casă aerul este uscat acest lucru deshidratează și pielea. La fel și temperaturile scăzute din casă. Iar și mai daunătoare este căldura din apartament, care este cel mai mare factor care usucă epiderma. Pentru a rezolva această problemă, folosiți un umidificator, mai ales în timpul somnului.

Calitatea aerului

Pe lângă uscăciune, aerul mai poate fi și poluat cu fum, gaze de la aragaz sai alți compuși volatili, acetonă, vopsele, etc. Moleculele nocive care se găsesc în aerul din casă afectează tebul, îmbătrânindu-l înainte de vreme.

Dușurile fierbinți

Dacă stai prea mult sub duș și mai ales dacă faci baia cu apă foarte fierbinte, te poți alege cu o piele mult mai îmbătrânită decât ar trebui să o ai la vârsta ta. Ai grijă și la prosoapele pe care le folosești. Nu este bine să fie prea apretate și nu este indicat să ștergi tenul sau pielea cu ele foarte agresiv, pentru că îți distrugi epiderma. Cel mai bine este să te tapotezi, reducând astfel riscul iritațiilor și distrugerii pielii.

Dezordinea

O casă sănătoasă este o casp curată. Conform revistei Psychology Today, dezordinea este un factor ridicat de stres. Iar stresul, așa cum arată nenumărate studii, duce la îmbătrânire.

Citește și: Lucruri pe  care să le faci în fiecare zi ca să-ți păstrezi casa curată

    
Vedete din Romania Vedete internationale