Trecerea de la iarnă la primăvară și vară nu ne modifică doar starea de spirit sau garderoba. În aceste condiții chiar și pielea noastră are nevoie de o atenție specială, iar îngrijirea sa trebuie să fie adaptată în funcție de nevoi și de schimbările de mediu.
Iată care sunt pașii pe care îi recomandă Dr. Ana Grigorescu, medic dermatolog, și care te ajută să îți pregătești pielea pentru schimbarea de sezon!
Adaptarea rutinei zilnice
În timpul primăverii, aerul poate fi mai umed și mai cald decât în timpul iernii, iar acest lucru poate face ca pielea să se simtă grasă, adică să producă mai mult sebum decât de obicei. Din acest motiv, produsele de îngrijire trebuie adaptate și ele noilor nevoi. Se recomandă creme mai ușoare și soluții demachiante blânde, care nu vor încărca porii.
Citește și: 5 lucruri care îți îngrașă tenul
Exfolierea și curățarea pielii în profunzime
După iarnă, pielea poate fi uscată și se poate descuama. În funcție de nevoile pielii fiecărei persoane, se poate recomanda un exfoliant ușor pentru a îndepărta celulele moarte sau un peeling chimic, care reduce petele și luminează pielea. Totodată, are rolul de a stimula producția de colagen. Se mai recomandă tratamentele de exfoliere și hidratare cu seruri realizate din ingrediente hrănitoare.
De asemenea, o atenție specială trebuie să acordăm și punctelor negre sau acneelor, care fac ca pielea noastră să nu arate așa cum trebuie. Hidrodermabraziunea și vacuum-ul au rolul de a diminua ridurile, petele pigmentare și de a curăța porii. Le putem încerca când avem puncte negre, acnee sau leziuni postinflamatorii, pentru că dau pielii o stralucire de lungă durată și o textură catifelată.
Citeşte și: 5 semne că folosești crema hidratantă greșită
Folosirea factorului de protecție
Cele mai multe persoane încă folosesc factorul de protecție doar vara, la plajă, însă acesta ar trebui să fie prezent în rutina de îngrijire pe parcursul întregului an. Chiar și în timpul primăverii, razele UV pot fi puternice și pot cauza daune pielii, de aceea se recomandă utilizarea zilnică a unei creme cu protecție solară cu un factor de protecție (SPF) de cel puțin 30 pentru a o proteja de efectele dăunătoare ale soarelui.
Citeşte și: 4 măști pentru față pe bază de fructe ce te scapă de riduri. Cum să le pregătești acasă
Alimentația sănătoasă
”O dietă echilibrată, bogată în vitamine și nutrienți esențiali, poate ajuta la menținerea unei tegument sănătos și strălucitor. Recomandăm consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, pentru a proteja pielea împotriva stresului oxidative”, spune medicul dermatolog Ana Grigorescu, pentru Unica.ro.
Citeşte și: 7 celebrități care se mândresc cu ridurile lor: „Tare mi-s dragi, e harta vieții mele pe fața mea”
Hidratarea
Dacă în timpul iernii, hidratarea nu a fost cea adecvată, cel mai probabil pielea suferă deja. Oricât ar părea de simplu, aceasta este recomandarea pe care multe persoane nu o respectă, dar care este foarte importantă atunci când dorim să menținem pielea sănătoasă.
Foto: Shutterstock
Ultima modificare aprilie 28, 2023 5:29 pm