5 reguli pentru o piele catifelată

.
Îngrijirea pielii necesită puțin mai mult timp, însă pentru a avea o piele catifelată trebuie să ții cont de câteva reguli simple. 

Citește și: Cum să ai tenul perfect în sezonul rece.

Alege doar geluri de duș soft

Săpunul aspru contribuie la uscarea pielii, astfel că utilizarea unui gel de duș ușor sau a unor săpunuri hidratante este imperios necesară pentru o piele catifelată. „Felul cum arată pielea noastră e foarte important pentru noi, femeile. O piele uscată, care se exfoliază e neplăcută la atingere și inestetică“, e de părere Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro.

Optează pentru o cremă puternic hidratantă

Pentru a scăpa de senzația de uscăciune, hidratează-ți din abundență pielea. „Dacă ai pielea uscată, cea mai bună soluție este să folosești cremă hidratantă imediat ce ieși de la duș, când pielea este încă umedă, iar crema va putea fi cu ușurință absorbită în piele.“

Frecvența dușurilor contează

Unii dermatologi susțin că dușurile ar trebui limitate pe timpul iernii, în timp ce alții consideră că este bine să continuăm rutina de pe timpul verii, de două ori pe zi. Indiferent de alegere, alege unor geluri de duș ușoare sau a săpunuri lichide delicate, care să protejeze pielea.

Dușuri cu apă caldă, nu fierbinte

Și temperatura apei este foarte importantă. Încearcă să nu faci dușuri cu apă foarte fierbinte, dușurile ideale pentru piele fiind cele scurte, cu apă călduță.

Bea apă, pentru a te hidrata din interior

Sănătatea pielii înseamnă o hidratare bună din interior, adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor exerciții fizice realizate regulat. Astfel, pe lângă utilizarea unor produse cosmetice naturale, regimul de viață își pune amprenta asupra felului în care arată pielea ta.

Foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton