5 practici dăunătoare pentru tenul tău, la care trebuie să renunți cât mai repede

.

Orice femeie își dorește o piele luminoasă, fără riduri și imperfecțiuni, dar să obții tenul la care ai visat dintotdeauna trebuie să fie un obiectiv pe termen lung, iar pentru atingerea acestui scop trebuie să fii dispusă să faci și unele schimbări în rutina ta zilnică de îngrijire.

Lipsa hidratării, petele, porii vizibili, acneea și ridurile sunt cei mai mari mai inamici ai unui ten de porțelan. Iar unele dintre obiceiurile noastre zilnice sunt direct responsabile pentru apariția imperfecțiunilor. De aceea, dacă vrei ca aspectul pielii tale să se îmbunătățească radical, iată care sunt obiceiurile dăunătoare la care va trebui să renunți definitiv:

Nu ai grijă de unde îți cumperi cosmeticele

Un raport recent întocmit de Bloomberg Businessweek a descoperit un lucru îngrijorător: numărul cosmeticelor contrafăcute de pe piață a crescut cu 25% în ultimii ani. Doar în SUA, în 2016, au fost confiscate peste 2,8 milioane de produse contrafăcute, care imitau cosmeticele unor branduri renumite. Problema cu cosmeticele contrafăcute este că acestea conțin substanțe periculoase, unele cu potențial cancerigen, și sunt produse în condiții îndoielnice de igienă, ceea ce înseamnă că pot ajunge pe rafturi contaminate cu bacterii.

Cea mai sigură soluție pentru a te asigura că toate cosmeticele pe care le deții sunt originale, produse în condiții optime de igienă, este să ai grijă de unde le cumperi. Nu te lăsa sedusă de prețurile mici ale produselor din buticuri, mai ales că acum poți găsi astfel de produse cosmetice de calitate la oferte foarte bune, în magazine online de încredere. După cum vezi, există o gamă largă de produse pe care le poți comanda rapid, având garanția că nu vei ajunge în posesia unor cosmetice contrafăcute.

Nu ai renunțat la fumat și la consumul de alcool

Chiar și în cantități mici, fumul de țigară și alcoolul pot avea efecte devastatoare asupra tenului tău. În primul rând, substanțele nocive din țigări accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, favorizează apariția acneei și îți fac tenul să arate tern, lipsit de strălucire. Pe de altă parte, multe băuturi alcoolice conțin cantități mari de zahăr, care blochează porii și pot conduce la apariția coșurilor și punctelor negre. Mai mult decât atât, alcoolul îți deshidratează întreg organismul, iar acest efect este în special vizibil asupra tenului tău, care va fi privat de nutrienți și vitamine esențiale.

Ia în considerare și faptul că alcoolul scade nivelul de vitamina A din organism, un puternic antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire. Lipsa vitaminei A din organism îți lasă pielea fără apărare și în fața radicalilor liberi, iar acest efect devine vizibil în timp sub forma ridurilor accentuate, a cearcănelor și a petelor care pot apărea pe tenul tău.

Îți hiperexfoliezi tenul

Multe dintre persoanele care au probleme cu acneea au tendința să își curețe tenul extrem de agresiv, folosind scrub-uri prea puternice, care zgârie pielea și usucă foarte tare tenul. Deși apariția acneei poate fi favorizată de celulele moarte ale pielii sau de igiena precară, asta nu înseamnă că nu pot exista și alți factori. Dereglările hormonale, infecția cu un stafilococ, producția excesivă de sebum sau alimentația pot contribui semnificativ la apariția acneei.

Atunci când exagerăm cu exfolierea pielii, îndepărtăm de pe ten și o barieră protectoare de uleiuri naturale, care ne mențin pielea elastică și sănătoasă. Pentru a compensa această pierdere, tenul începe să producă și mai mult sebum, iar problemele cu acneea se accentuează.

Te culci fără să te demachiezi

Să mergi la culcare fără să te demachiezi înainte este unul dintre cele mai nocive lucruri pentru tenul tău. În timpul somnului, porii absorb machiajul din timpul zilei și se blochează. Astfel apar inesteticele puncte negre și coșurile. În plus, machiajul pe care nu îl îndepărtezi seara poate cauza inflamații la nivelul tenului sau chiar alergii. Apoi, odată cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce pielea nu mai produce la fel de mult colagen, să adormi fără să te demachiezi favorizează apariția ridurilor.

Un alt aspect important este legat de alegerea demachiantului: cele uleioase sunt potrivite pentru femeile care se machiază destul de puternic pe timpul zilei sau folosesc cosmetice rezistente la transfer, care sunt mai greu de îndepărtat, în timp ce demachiantele cu apă micelară sunt ideale dacă vrei o curățare blândă, dar eficientă, care să nu îți încarce tenul. Reține însă că este extrem de important să îți clătești tenul cu apă caldă după demachiere, pentru a îndepărta orice urmă de produs de pe față, apoi să aplici o loțiune tonică și o cremă hidratantă.

Nu dezinfectezi ecranul telefonului mobil

Dacă obișnuiești să vorbești foarte des la telefonul mobil, probabil ai observat deja apariția unor puncte negre sau a coșurilor pe partea pe care ții smartphone-ul. Acest lucru se întâmplă pentru că pe suprafața telefonului se acumulează foarte multe bacterii, care ajung apoi direct pe tenul nostru.

De aceea, este recomandat să îți cureți telefonul zilnic cu ajutorul unui șervețel antibacterian și să reduci, pe cât posibil, numărul de minute petrecute cu el la ureche, mai ales dacă ai tenul predispus la acnee.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: dpaint

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton