5 greșeli pe care le faci când îți aplici oja

.

Dacă ai încercat până acum o mulțime de oje, de la branduri diferite, dar niciuna nu pare să reziste prea mult pe unghiile tale, înseamnă că faci anumite greșeli în momentul aplicării. Uite ce anume ar trebui să eviți de acum încolo și care sunt pașii corecți de aplicare a ojei, pentru ca manichiura ta să dureze mai mult!

Nu sări peste lacul protector și peste top coat

În primul rând, trebuie să știi că orice manichiură realizată corect presupune aplicarea unui lac corector, a ojei și apoi a unui top coat, adică tot un fel de lac protector, însă pentru ojă.

Primul strat de lac protector pe care îl aplici direct pe unghie este adesea incolor și o protejează pe aceasta de îngălbenire și de petele de la diferitele nuanțe de ojă pe care le folosești. Ultimul strat pe care îl aplici peste ojă, top coat-ul, crește rezistența manichiurii.

Din când în când, răsfață-ți unghiile cu un tratament cu vitamine

Gândește-te doar… dacă îți faci unghiile din adolescență înseamnă că ele au trecut prin multe straturi de ojă de-a lungul timpului și au fost expuse de nenumărate ori la acetonă sau dizolvant.

La fel ca orice altă parte a corpului nostru, și unghiile au nevoie de îngrijire și hidratare. Există tratamente speciale, bogate în vitamine, care se aplică pe unghii din când în când, la fel cum există și tratamente care se pot aplica în locul lacului protector, sub stratul de ojă. Dacă nu ai mai folosit până acum un astfel de tratament de unghii, e cazul să-ți cumperi unul cât mai repede!

Nu aplica mai multe straturi de ojă decât dacă este nevoie

În general, un singur strat de ojă este suficient. Combinat cu lacul protector și cu top coat-ul, acest strat de ojă îți poate asigura o manichiură impecabilă, timp îndelungat, mai ales dacă optezi pentru o ojă semipermanentă.

Dacă nuanța de ojă este prea deschisă sau dacă pur și simplu nu ești mulțumită de felul în care arată un singur strat, poți aplica două straturi de ojă, însă nu mai mult.

Așteaptă ca fiecare strat de lac de unghii, fie că e vorba de lacul protector sau de ojă, să se usuce perfect

Dacă nu ai răbdare să aștepți uscarea perfectă a fiecărui strat de lac de unghii, mai bine nu îți mai faci unghiile, pentru că în mod cert manichiura ta nu va rezista prea mult.

Dacă ești mereu nerăbdătoare, poți investi într-un spray pentru uscare rapidă, care va înjumătăți timpul de așteptare, după aplicarea unui strat de lac de unghii.

Afla alte trucuri despre cum sa iti faci manichiura semipermanenta acasa!

Începe întotdeauna aplicarea lacului de unghii cu o linie centrală

O linie pe mijlocul unghiei, una pe partea dreaptă și una pe partea stângă – în tot acest timp nu mai înmuia pensula în ojă. Cam așa ar suna secretul unei manichiuri perfecte.

Și ține minte că, cel puțin teoretic, oja de pe pensulă, după ce ai înmuiat-o o dată în sticluța cu ojă, ar trebui să-ți ajungă măcar pentru două unghii, pentru a te asigura că stratul nu este prea gros. Dacă stratul de ojă e prea gros, indiferent de calitatea ojei, de lacul protector și de top coat, șansele să-ți sară sunt foarte mari. Așadar, folosește mereu o cantitate rezonabilă!

Cum poti sa-ti faci acasa manichiura semipermanenta perfecta

Foto: 123rf

Ultima modificare decembrie 10, 2021 4:07 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale