4 tehnici pentru o piele bronzată

.

Depăşind graniţa impusă de sezonul estival, în ultimii ani, pielea bronzată a devenit un adevărat trend în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Indiferent de anotimp, foarte multe dintre noi…
… vrem să obţine o piele arămie cu orice preţ, optând pentru o tehnică alternativă de bronzare, tratând însă cu superficialitate posibilele efecte negative.

Pe lângă tradiţionalul soare de vară (local sau de pe tărâmuri exotice), solarul, cremele autobronzante şi mai nou, pulverizarea cu DHA, sunt opţiuni valabile ce promit acelaşi rezultat – o piele bronzată.

Ce efecte pozitive sau negative are fiecare tehnică în parte, care ţi se potriveşte cel mai bine şi care este mai sănătos, descoperă în rândurile de mai jos.

Solarul

În ciuda faptului că este, probabil, cea mai folosită modalitate pentru a obţine o piele cafenie pe tot parcursul anului, solarul râmăne şi cea mai controversată tehnică abordată. Motivul? Pe lista efectelor nocive ale solarului se numără degradarea părului, accentuarea problemelor de tip acneic, îmbătrânirea prematură a pielii şi cel mai important, cancerul de piele.

Mai exact, deşi spre deosebire de expunerea la razele soarelui, solarul prespune un anumit control al procesului de bronzare prin filtrarea razelor  UV, neonele acestuia emit, pe lângă raze UVA şi raze UVB care duc la creşterea riscului de aparitie a cancerului de piele. De aceea este importantă utilizarea unei creme cu protecţie UVA şi UVB.

Cu toate acestea, folosit cu moderaţie, solarul are şi beneficii asupra organismului: poate ajuta la creşterea rezistenţei  la efort fizic, ajută la prevenirea apariţiei osteoporozei prin producerea de vitamina D3, fixează calciu in oase şi stimulază sistemului imunitar.

Bronzarea organică cu DHA

Bronzarea organică presupune un sistem de tip pulverizator şi o soluţie în componenţa căruia intră dihidroxiacetona (DHA), un derivat incolor al zahărului, obţinut din trestie de zahăr. Procesul de bronzare durează aproximativ 20 de minute, însă se definitivează în 8 ore de la pulverizare şi se menţine aproximativ 7 zile.

Având în vedere că înainte de aplicarea soluţiei care conţine, pe lângă DHA, şi vitamna E şi aloe vera, se realizează şi un peeling la nivelul întregului corp, la final pielea este bronzată uniform, hidratată şi catifelată.

Preţul unei şedinte de bronzare organică variază între 45 şi 65 de lei.

Cremele autobronzante

La fel de prietenoase cu pielea, precum bronzarea organică, sunt şi cremele autobronzante, care pe lângă o piele arămie obţinută în doar câteva ore de la aplicare, hidratează. Din păcate, chiar şi după o exfoliere temeinică, de cele mai multe ori aceste loţiuni generează un bronz neuniform, cu pete.

O alternativă a cremelor pigmentare sunt şerveţelele autobronzante, ce au asupra pielii aceleaşi efecte de hidratare, dar de bronzare neuniformă.  

Soarele

Cea mai naturală, cea mai veche şi ieftină variantă la care poţi recurge pentru a scăpa de pielea albă este soarele de care te poţi bucura doar vara sau doar în vacanţele exotice. Însă nici această alternativă nu este lipsită de efecte nocive asupra pielii – arsuri şi cancer de piele -, motiv pentru care expunertea la soare trebuie făcută şi ea în anumite condiţii.

Pe langă o cremă cu protecţie UV, cu un SPF de  minimum 15 pentru corp şi 25 pentru faţă, care nu trebuie să lipsească din geanta de plajă, trebuie să ţii cont şi de anumite intervale orare recomandate pentru obţinerea unui bronz frumos şi sănătos (înainte de ora 11 şi după  ora 16).

Foto: Shutterstock

 

    
Vedete din Romania Vedete internationale