Ai încercat toate remediile, dar tot ai părul gras? Iată care poate fi soluția și cum poți scăpa de această amintire urâtă!
Dacă unii dintre noi au această problemă pe tot parcursul anului, alte persoane se lovesc de asta atunci când temperaturile cresc. Oricum, un păr gras te poate pune într-o lumină proastă și poate fi un adevărat coșmar. Dacă ești predispusă să produci mult sebum, nu poți face mare lucru. Vestea bună este că acest inconvenient este ușor de gestionat cu câteva trucuri inteligente.
De ce se îngrașă părul
Să nu uităm că sebumul este menit să hidrateze părul și este, prin urmare, mai degrabă un aliat decât un inamic. Există două motive pentru care părul se îngrașă la scurt după ce te-ai șamponat: în primul rând, unii dintre noi produc mai mult ulei.
Și, în al doilea rând, utilizarea regulată a anumitor dispozitive încălzite și a produselor de coafat favorizează îngrășarea părului, care este agravată de praf, poluare și calcar, factori la care suntem expuși cu toții în fiecare zi.
Dacă ai auzit altceva, este doar un mit. Curățarea părului în mod regulat este esențială pentru un scalp sănătos. Acumularea naturală de sebum și cheratina înfundă foliculii și astfel se ajunge la căderea părului, precum și la unele forme de dermatită. Dacă ai un păr subțire îl poți spăla zilnic, iar dacă e odulat sau creț poți aștepta două-trei trei zile înainte de a folosi din nou șamponul. Important este să optezi pentru formule blânde, prietenoase cu pielea.
Și ca un mijloc de protecție. Dacă ai părul natural gras, e bine să stai la distanță de șampoanele care promit să-l facă mai neted, mai strălucitor sau să îi repare lungimile deteriorate. De obicei, acestea acoperă părul cu substanțe asemănătoare peliculei care se înfășoară în jurul cuticulei și nu sunt benefice pentru rădăcină.
Folosește produse de îngrijire care lasă părul să respire
Oricine folosește în mod obișnuit placa sau alte aparate de coafat va observa adesea că părul se îngrașă rapid, în ciuda faptului că îl spală. După cum am menționat, acest lucru se datorează faptului că spray-urile, gelurile și măștile de protecție împotriva căldurii pot lăsa reziduuri permanente la nivelul podoabei capilare.
Dacă părul nu este curățat corespunzător, acumularea – combinată cu sebumul natural – ajunge să îngrașe părul. Pentru a remedia acest lucru, utilizează produse care sunt special formulate pentru purificare, care vor ajuta părul să „respire”.
Aplică balsam doar pe lungimi
Tratamentele post-șampon trebuie folosite cu prudență și aplicate doar în cantități mici, de preferat pe vârfurile părului. În acest caz, mai puțin înseamnă mai mult. Folosirea unui balsam hidratant pe tot părul nu duce neapărat la mai multă umiditate, ci la o încărcare nedorită. Dacă folosești un balsam sau o mască pentru ca părul să nu ți se mai încurce, e de peferat să îți iei o perie de păr la duș.
Încearcă un scrub pentru scalp
Scruburile și măștile de argilă sunt utile deoarece ajută la îndepărtarea celulelor moarte, a reziduurilor de produs și a sebumului care, pe termen lung, devin ocluzive. Exfolierea blândă este grozavă, deoarece poate ajuta ingredientele active din șampon și balsam să pătrundă mai bine, iar acestea să fie mai eficiente astfel. Cei cu părul gras ar trebui să caute formule cu acid salicilic, iar asta datorită puterii sale de reglare a sebumului.
Nu rămâne niciodată fără șampon uscat
O condiție esențială pentru oricine este preocupat de părul gras, șamponul uscat este foarte eficient în îndepărtarea grăsimilor. Ba mai mult, poate da volum părului. Pe piață există o sumedenie de produse, care răspund diferitelor nevoi ale părului, În general, le poți observa beneficiile dacă le aplici pe rădăcină și masezi. Ai grijă să nu exagerezi, deoarece pot ajunge la nivelul pielii și pot provoca iritații.