4 beneficii ale trandafirului sălbatic pe care nu le știai

.
Trandafirul sălbatic este un ingredient minunat din produsele cosmetice și de îngrijire. Are o mulțime de beneficii pentru piele, pe care probabil nu le știai – iată care sunt acestea!

Citește și: 3 trucuri simple pentru a preveni îmbătrânirea mâinilor

Pe lângă faptul că trandafirul sălbatic miroase minunat, vitaminele şi acizii graşi din această plantă căreia i se mai spune și măceș menţin supleţea pielii, previn apariţia vergeturilor, calmează iritaţiile, hidratează şi previn îmbătrânirea prematură. Folosit ca ingredient în produsele de îngrijire, acesta are proprietatea de a ajuta pielea să nu se usuce în exces și să curețe delicat. Alte 4 beneficii sunt:

  1. Trandafirul sălbatic are rol antibacterian şi antiinflamator. Extractul natural de trandafir ajută la tratarea acneei şi la curăţarea porilor.
  2. Trandafirul sălbatic este antioxidant.Trandafirul sălbatic conţine cantităţi mari de vitamina C, fiind un antioxidant puternic care protejează celulele pielii de acţiunea factorilor externi dăunători, cum ar fi radiaţiile solare.
  3. Trandafirul sălbatic este hidratant şi tonifiant. Produsele naturale cu trandafiri ajută la hidratarea în profunzime a pielii, care devine netedă şi catifelată. Extractul de trandafir este indicat în special persoanelor cu pielea sensibilă, deoarece zaharurile din petale creează o senzaţie liniştitoare. Efectul astringent alextractului de trandafir ajuta la strângerea porilor şi la restabilirea supletiipielii.
  4. Trandafirul sălbatic are rol relaxant. Datorită parfumului intens şi natural, produsele pe bază de trandafiri ajută la relaxarea corpului şi a minţii, atunci când le folosești pe termen lung.

Tu stii sa faci dulceata de trandafiri?

 

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton