3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți vopsești părul

.
Daca vrei să îți vopsești părul, ține cont de 3 lucruri, pentru a-l pastra strălucitor și sănătos.

Citește și: Cum îngrijești părul blond.

În  multe cazuri, părul vopsit este mai frumos decât cel netratat chimic, spune Antoaneta Stoican, membră în echipa Wella România. Acest lucru se datorează faptului că părul vopsit capătă mai mult luciu, datorită prigmenților și ingredientelor de calitate folosite la îngrijirea acestuia. Curățarea părului nu poate fi făcută la întâmplare.

Ai grijă cum alegi produsele de îngrijire

Toate produsele de îngrijire trebuie alese cu mare atenție: un păr tratat chimic are nevoie de un șampon dedicat, care curăță delicat fără să afecteze colorarea și care conține ingrediente speciale, care protejează nuanța dobândită. Acest tip de păr are nevoie obligatoriu și de mască. Poți opta pentru una destinată părului vopsit sau pentru reparare sau hrănire. Depinde foarte mult de calitatea firului tău de păr și de nevoile  acestuia, explică Antoaneta Stoican. Fiind un tratament intesiv, masca respectivă se folosește o dată pe săptămână. Pentru spălări mai dese, se recomandă un balsam pentru păr, cu efect de tratament pentru pigmenții colorați și care se ancorează pe firul de păr, oferind intesitate maximă.

Citește și: Cum să obții ușor un păr cu volum.

Ai grijă la cum îți usuci părul

E foarte indicat să folosești creme și uleiuri cu protecție termică și ustensile de uscare, pe care să nu le fixezi la treapta de căldură maximă. Întâi usucă-ți părul natural, lăsându-l liber, iar atunci când este uscat în proporție de 80% poți usca părul cu foehnul.

Ai grijă cât de des îți vopsești părul

Vopsitul se va efectua regulat, între șase și opt săptămâni. Încearcă să nu te vovpsești mai des, pentru a nu-ți deteriora firul de păr, completează specialistul.

Foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton