Ce măști anti-acnee îți poți face acasă

.

Acneea este extrem de neplăcută, dar pe lângă remediile prescrise de medic și produsele speciale din farmacii, ți-am pregătit câteva rețete de măști anti-acnee pe care le poți prepara acasă.

Rețeta 1

Pregătește două linguri de ulei de cocos (îl poți găsi în magazinele plafar), cu gălbenușul de la un ou, o lingură de miere (care are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii), o lingură de iaurt și o linguriță de zahăr. Amestecă toate ingredientele într-un blender, apoi întinde compoziția rezultată pe ten. Las-o să acționeze timp de jumătate de oră, apoi clătește fața cu apă călduța, iar la final cu o tură de apă rece.

Rețeta 2

Toarnă o linguriță de oțet din cidru de mere într-un recipient și adaugă două lingurițe de ceai verde răcit (acesta abundă în antioxidanți și contribuie la tonusul pielii). Adaugă cinci lingurițe de zahăr și una de miere. Amestecă bine și aplică apoi pe față folosind eventual o dischetă de vată. Masează delicat tenul, pentru a exoflia pielea și a îndepărta celulele moarte, dar nu și dacă ai acnee puternică, cu pustule care se pot sparge. Lasă apoi masca timp de maximum 15 minute pe piele și apoi clătește. Poți relua rețeta o dată pe săptămână.

Citește și: Cum îți albești dinții în 2 minute.

Rețeta 3

Pune o linguriță de scorțișoară pudră într-un bol și adaugă două de miere. Amestecă ingredientele bine și, dacă compoziția iese prea vâscoasă, mai adaugă miere. Aplic-o pe tenul umezit și las-o să acționeze aproximativ un sfert de oră. În final, clătește-ți fața cu apă călduță și repetă masca de câteva ori pe săptămână.

Foto: Shutterstock.

Ultima modificare august 12, 2016 12:27 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale