10 trucuri cool de frumusete

.
Ai mai jos cele mai importante ponturi din domeniul frumuseții – îngrijire, machiaj, hair-style!

1 Folosește apă termală!

Apa termală decongestionează tenul alergic, este perfectă dacă ai tenul iritat de la căldură sau transpirație și oferă protecție împotriva factorilor nocivi din jur (poluare, praf, fum de țigară). În plus, este și un bun fixator pentru machiaj. Pulverizează pe toată fața, lasă câteva secunde să acționeze și apoi șterge delicat cu un șervețel sau o dischetă demachiantă.

2 Când aplici crema cu SPF?

Nu e suficient să ai geanta de plajă plină cu produse cu factor de protecție solară, ci să știi și când să le aplici. Corect este cu 15–30 de minute înainte de a ieși din casă. De asemenea, crema trebuie reaplicată pe parcursul zilei, când pielea ta este expusă la soare.

Citește și: Ce cosmetice folosim pentru tenul obosit?

3 Demachiază-te corect!

Vara ai tendința să folosești mascara waterproof, care rezistă mai mult pe gene. Folosește un demachiant special pentru ochi, aplică-l la rădăcina genelor cu o dischetă demachiantă, ține apăsat câteva secunde pănă se dizolvă mascara, apoi curăță până la vârfuri. Nu trebuie să freci cu putere acea zonă, deoarece poți pierde din gene.

4 Buze ocrotite

Soarele poate fi nociv și pentru buze, așa că protejează-le cu un balsam cu SPF minimum 15. De asemenea, dermatologii recomandă  să optezi pentru unul care nu conține petrolatum. Deși acest ulei mineral repară buzele crăpate, el atrage razele solare și diminuează efectul factorului de protecție solară.

5 Parfum în păr

Pulverizează parfumul favorit pe peria sau pe pieptenele cu care îți descurci părul zilnic. La fiecare briză sau când îți mângâie vântul părul vei răsfăța simțul olfactiv al celor din jurul tău…

6 Demachiant cu textură light

Vara ai nevoie de un demachiant cu o textură mai lejeră, de preferat formule neuleioase, pentru a preveni excesul de sebum. Cu atât mai mult să alegi astfel de variante, dacă ai tenul gras.

7 BB Cream

Vara este indicat să nu-ți încarci tenul cu machiaj și să alegi variante cât mai light. Pentru un ten impecabil, folosesște variante BB Cream sau CC Cream. Pe lângă faptul că hidratează, aceste creme corectează, matifiază, colorează și protejează de soare (dacă alegi o variantă cu SPF). Sunt perfecte atât pentru zi, cât și pentru petrecerile de seară.

Citește și: Gene false? Da, vă rog!

8 Șamponul uscat

Vara, din cauza căldurii și a umidității excesive, părul tău nu are cum să arate bine și a doua zi după ce-l speli. Cum nu e indicat să fie spălat în fiecare zi, soluția salvatoare și eficientă este să folosești un șampon uscat. Atenție la nuanța părului, deoarece există atât variante pentru orice culoare, dar și unele create pentru păr blond sau brunet.

9 Blush cremos

Vara alege o variantă de blush sub formă de cremă, pentru că pudra nu interacționează deloc bine cu căldura în exces sau cu transpirația. Și nu-ți dorești să strici un machiaj atent realizat cu un astfel de detaliu.

10 Balsam pentru păr vopsit

Dacă ai părul vopsit, e obligatoriu ca după șamponare să folosești și un balsam, deoarece părul colorat este predispus spre uscare, dacă nu este îngrijit corect. Cu atât mai mult, balsamul trebuie să facă parte din arsenalul tău de beauty de vară, dacă mergi des la piscină sau la mare.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton