Cu toții ne dorim un păr sănătos, strălucitor și cu volum. De aceea, de-a lungul timpul, fiecare dintre noi (da, chiar și tu!) a apelat la diverse modalități de a obține acest lucru. Cu ajutorul hairstylistului Adrian Trif, UNICA.ro clarifică mai multe mituri despre păr din online și nu numai.
Fie că ți-ai dorit un păr mai des, mai lung, mai strălucitor sau mai sănătos, cu siguranță ai încercat cel puțin unul dintre miturile pe care le-am dezmințit cu ajutorul hairstylistului Adrian Trif, de la Endorphin Lab. Am aflat care dintre trucurile de păr din online sunt adevărate și care sunt false. Află și tu din rândurile de mai jos.
10 mituri despre păr demontate de hairstylist
Dacă te tunzi mai des, părul crește mai repede: Fals. Părul nu crește mai des, dar crește mai sănătos.
Părul spălat zi de zi se îngrașă mai repede: Adevărat. Sebumul este bariera naturală de protecție a scalpului. Cu cât o îndepărtăm mai des, scalpul tinde să o producă mai des pentru a o înlocui.
Cât de des este recomandat să ne schimbăm șamponul?
Trebuie să ne schimbăm șamponul periodic, altfel nu mai dă rezultate: Adevărat. Indicat este să schimbăm șamponul la 3, maxim 4 luni, deoarece părul se va obișnui cu acesta și nu va mai da rezultate.
Spălarea părului cu apă rece îl va face mai strălucitor: Adevărat, dar aici ne referim doar la clătirea lui la final pe lungimi, nu și pe scalp. Apa rece închide cuticula și dă un aspect mai lucios și mai finisat.
Mătreața este provocată de scalpul uscat: Fals. Scalpul uscat poate provoca doar descuamare. Mătreața este cel mai des provocată de excesul de sebum, produse cosmetice sau de temperaturile scăzute.
Sucul de lămâie deschide culoarea părului: Adevărat. Sucul de lămâie poate modifica culoarea părului, dar are un ph acid care îl modifică pe cel al părului. Iar în cazul în care vă gândiți să faceți așa ceva este indicat să folosiți un șampon și o mască pentru a vă readuce ph-ul la normal.
Mituri despre păr.Nu putem să ne vopsim părul dacă suntem însărcinate: Fals. Este cert că amoniacul nu este prietenul sarcinii, dar în ziua de astăzi știința ne-a pus la dispoziție game variate de colorare a părului care nu conțin amoniac sau înlocuitori care pot dăuna sarcinii. Acestea au la bază ingrediente naturale precum laptele de orez sau zahărul, fiind la fel de eficiente în acoperirea firelor albe.
Vârfurile despicate nu mai pot fi reparate: Adevărat. Pentru vârfurile despicate cel mai indicat este tunsul, iar aici nu ne referim la o cantitate dramatică, ne referim la câțiva milimetrii cât să scăpam de vârfurile nedorite.
Folosite în exces, șampoanele cu silicon și cele uscate dăunează părului
Șampoanele cu silicon și cele uscate sunt dăunătoare: Adevărat. Folosite în exces tind să se depună la rădăcină, putând provoca iritații ale scalpului sau, în cel mai rău caz, căderea părului.