10 lucruri pe care nu le știai despre șampoane

.

Dacă credeai că să te speli pe cap înseamă doar să uzi părul, să șamponezi, să clătești și să repeți înseamnă trebuie să citești acest articol.

Natural nu înseamnă neapărat mai bun

Anumite componente ale șampoanelor naturale cum ar fi menta, lămâia, mentolul se pot dovedi iritante pentru scalp. Alege șamponul și balsamul împreună cu dermatologul tău.

Nu crede promisiunile reclamelor

Volumul părului femeilor ce apar în reclamele la șampoane este creat de stiliști cu experiență. Părul acela strălucitor este obținut cu ajutorul unor efecte și lumini speciale. Sunt șampoane excelente pe piață, dar efectul lor nu este chiar așa spectaculos.

Blondele au nevoie de șampoane ce curăță în profunzime!

Părul vopsit devine foarte poros, în special cel blond. Astfel tinde să capete nuanțe galbene absorbind toxine din fixativ, smog și chiar minerale din apa cu care îl speli. Un șampon ce curăță foarte bine este suficient pentru a preveni aceste tonuri galbene.

Părul tău nu se obișnuiește cu șamponul!

Dacă simți că șamponul tău nu mai are efectele de la început află că nu șamponul e de vină. Părul tău se schimbă din cauza schimbării anotimpurilor sau din cauze hormonale.

Niciun șampon nu-ți schimbă părul!

Șamponul nu este o soluție magică, nu îți va transforma părul drept în păr creț și nici părul creț în păr drept.

Nu te speria de sulfați!

Sulfații sunt cei care ajută la formarea spumei. Majoritatea șampoanelor conțin sulfați ca ammonium lauryl sulfate, ammonium laureth sulfate sau sodium lauryl sulfate. Evită acești agenți de spumare, usucă și irită scalpul. Caută șampoanele cu sodium laureth sulfate, sunt mai blânde.

Mai puțin e mai bun!

Prea mult șampon va face foarte multă spumă. Prea multă spumă împiedică masajul capilar eficient.

Poți cumpăra șampoane bune chiar și din supermarket!

Să nu ai prejudecăți când vine vorba de cumpărat șampoane. Faptul că se găsește pe rafturile unui supermarket și nu într-un salon, nu are nicio importanță. Ingredientele sunt importante!

Șamponul nu este cel mai important în procesul de spălare

Poți să folosești cel mai scump șampon, dacă nu masezi scalpul nu vei vedea rezultate pe părul tău. Masajul capilar este foarte important pentru circulația sângelui ce oxigenează rădăcina părului. În plus, masajul ajută la îndepărtarea sebumului de pe scalp.

Un ingredient minune nu te salvează!

Un șampon care conține cheratină, caviar sau ulei de măsline nu este neapărat cel mai bun. Cele mai multe șampoane de acest gen conțin o cantitate mult prea mică din acest ingredient minune. Cum îți dai seama de acest lucru? Dacă este la coada listei de ingrediente, cel mai probabil ingredientul este cam 1-5% din șampon.

Sursa foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton