Vezi cum să-ţi faci o gustare sănătoasă şi dietetică ce îţi va da energie pentru o zi întreagă! Ingrediente (4 porții):
– 250 gr. iaurt – 100 gr. brânză de vaci – 250 gr. piept de pui – 150 gr. cartofi dulci (decojiți și tăiați în felii subțiri) – 1 ou – 30 gr. pesmet sau fulgi de ovăz – boia iute – curry – pudră de ghimbir – piper negru proaspăt – arpagic proaspăt – pătrunjel proaspăt – 150 gr. castraveți – 150 gr. morcovi – 150 gr. roșii cherry – 150 gr. țelină Mod de preparare: Chips-uri din cartofi dulci
1. Se preîncălzește cuptorul la 190°C. 2. Se așează feliile de cartofi dulci pe o foaie de copt, într-un singur strat, și se ung cu puțin ulei. 3. Se coc timp de 10 minute sau până când încep să se rumenească. Se scot din cuptor, se întorc pe cealaltă parte și se pun iar în cuptor pentru 10 minute. 4. După ce se scot din cuptor, se pun într-un castron și se repetă cu feliile de cartofi rămase. 5. Se presarăboiaua și pudra de ghimbir pe chips-uri, se amestecă bine și se servește. „Crispy” de pui
1. Se taie pieptul de pui în felii lungi, fine. 2. Se amestecă un ou într-un bol. 3.Se pune carnea de pui în bol și se amestecă bine. 4.Se scot feliile de pui și se trec prin castronul cu pesmet. 5. Se încălzește o tigaie, la foc mediu. 6.Se prăjește carnea de pui, în puțin ulei (de preferat, de cocos). Sos curry Se pun 125 gr. de iaurt într-un castron și se adaugă (mult) curry. Sosul din plante: Se pun 125 gr. iaurt, brânza de vaci, pătrunjelul, arpagicul și piperul într-un castron și se amestecă. Legume:
1. Se spală și se taie castraveții, morcovii, roșiile și țelina. 2.Se pune totul pe o farfurie și se savurează. Informații nutriționale/porție:
Energie: 224 kcal. Proteine: 25 gr. Carbohidrați: 22 gr. (zahăr 5 gr.) Grăsimi: 4 gr. (saturate 1 gr.) Fibre: 4 gr.