Vârsta de 30 de ani este una destul de dificilă. Poate că ai deja o căsnicie sau copii sau poate că ți-ai concentrat eforturile pentru a-ți construi o carieră. Indiferent în care dintre situații te afli, acest prag este unul important, așa că trebuie să fii rațională și conștiincioasă, pentru că și deciziile specifice vârstei sunt la fel de importante. Cele mai comune din ele roiesc în jurul sănătății și al frumuseții, așa că iată ce ai de făcut pentru a arăta și pentru a te simți tânără și energică:
Menține-ți greutatea și forma fizică
Metabolismul devine mai lent în jurul acestei vârste, așa că va trebui să începi să depui eforturi pentru a-ți păstra silueta. În plus, este mai ușor să slăbești la 30 de ani decât la 40, așa că, dacă ai câteva kilograme de dat jos, acum este momentul perfect. Poți începe prin a-ți seta un obiectiv și prin a-ți impune să nu mai chiulești de la orele de sport. Poate crezi că nu ai suficient timp la dispoziție să faci mișcare în mod regulat, dar, pe măsură ce vei deveni mai activă fizic, vei dobândi tot mai multă energie.
Programează-te la investigații și rezolvă-ți problemele medicale
Intrarea într-o nouă decadă a vieții este momentul perfect pentru un set de analize și investigații amănunțite. Programează-te, în primă fază, la un medic generalist și solicită-i părerea cu privire la specialiștii la care ar trebui să îți programezi consultații. Nu amâna consultul ginecologic regulat și asigură-te că este totul în regulă. De asemenea, dacă dantura ta nu este în stare perfectă, dacă mușcătura nu este aliniată sau dacă simți că din cauza dinților ți s-a modificat fizionomia, programează-te și la un specialist în ortodonție și verifică dacă ai nevoie de un aparat dentar. Nu te teme că ar putea fi prea târziu pentru o dantură de Hollywood, aceste dispozitive pot fi purtate la orice vârstă; în plus, în ultimii ani au devenit chiar un accesoriu la modă, care denotă grija ta pentru sănătatea dinților.
Învață să dormi corect și să te relaxezi
Stresul cotidian, agitația și grijile punctuale îți pot afecta somnul. De aceea, e important să faci tot posibilul pentru a dezvolta obiceiuri cât mai sănătoase de somn și să găsești metodele și tiparele de odihnă care funcționează cel mai bine pentru tine. Asigură-te că dormi suficient în fiecare noapte, pentru a-ți menține vitalitatea, energia și capacitatea de concentrare. În pauzele în care ai nevoie să te destinzi, găsește activități și practici care chiar te ajută să te relaxezi. Poate fi vorba despre meditație, tehnici de respirație, yoga sau lectură: important este să te ajute să te deconectezi și să îți ofere o stare de bine.
Dacă până acum ți-ai permis să mănânci mai haotic (deși sperăm că nu acest cuvânt definește obiceiurile tale alimentare), vârsta de 30 de ani e un moment prielnic pentru revizuirea comportamentului gastronomic. Nu trebuie să adopți regimuri alimentare drastice sau să renunți să mănânci preparatele tale preferate, ci doar să consumi cu măsură acele mâncăruri despre care știi că nu sunt cele mai sănătoase, așa cum sunt prăjelile sau dulciurile. Impune-ți să consumi mai multe fructe și legume, iar restul va veni de la sine, inclusiv disciplina alimentară lipsită de sentimente de vinovăție.
Învață să îți gestionezi mai bine timpul
Lipsa timpului este unul dintre motivele pentru care oamenii mănâncă nesănătos și duc o viață sedentară, așadar, implicit, și una dintre principalele cauze ale obezității. Cu toate astea, nu ești singura femeie care muncește opt ore zilnic, care își dorește să aibă o viață socială activă, care este preocupată de peisajul cultural sau care are în grijă o locuință, un partener și copii. Problema reală nu este lipsa timpului, ci felul în care îl gestionezi. Odată ce vei cultiva această aptitudine, vei deveni și mai puțin stresată și vei reuși să faci toate lucrurile pe care ți le dorești, fără eforturi și nopți nedormite.
Tu ce măsuri îți propui să iei pentru a-ți menține starea de sănătate și aspectul fizic intacte? Împărtășește cu noi trucurile pe care le folosești pentru a duce o viață cât mai echilibrată!