Cele mai frumoase felicitări de Paște 2017 pe care să le trimiți celor dragi cu ocazia celei mai importante sărbători a creștinătății.
În acest an alege să trimiți mesaje de Paște sau felicitări pascale pentru a-i anunța pe prietenii sau pe membrii familiei că Hristos a înviat. E cel mai frumos, simplu și ieftin cadou.
Cele mai frumoase felicitări de Paște 2017
Pentru că îți dorești să transmiți urări de Paște celor care nu pot sărbători cu tine, alege din Galeria noastră felicitări de Paște pentru facebook. Felicitările de Paște 2017 se trimit instant oriunde în lume. În plus, pot fi puse repede ca status de Paște pentru Facebook.
Pregătirile pentru Paște 2017 sunt în toi. Noi ne-am gândit să te ajutăm să întâmpini această sărbătoare specială. Citește câteva lucruri despre Paște.
În 2017, Paștele catolic și cel creștin ortodox se sărbătoresc în aceeași zi, 16 aprilie. Cuvântul Paști provine din forma bizantino-latină Pastihae a cuvântului de origine ebraică Pasah („a trecut”).
Paștele este una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine. De Paște comemorăm Învierea lui Hristos, fiul lui Dumnezeu.
Tradiții de Paște pe glob
Cele mai importante tradiții și obiceiuri de Paști românești sunt vopsitul ouălor, pregătitul drobului de miel și al pascăi și spălatul de față de Paști cu apa în care au stat un ban, un ou roșu și câteva flori.
În vestul Europei, tradițiile de Paște sunt asociate cu iepurașul, cu ouăle colorate, simboluri al bucuriei, luminii soarelui și al fertilității. Iepurașul de Paște nu e o invenție modernă, ci chiar își are originea încă din antichitate, ca unul dintre cele mai vechi simboluri ale primăverii. Iepurele apare pe felicitări și ca decorațiune în multe case occidentale, deși este un simbol păgân.
În Germania, iepurașul de Paște aduce cadouri doar copiilor care au fost cuminți. Germanii sunt primii care au inventat dulciurile în formă de iepuraș în 1800, din aluat și zahăr.
Tradiția de a oferi cadouri de Paște provine de la legenda zeiței Eostre, zeița primăverii. Se spune că aceasta a găsit o pasăre rănită pe un câmp și, pentru a o salva a transformat-o într-o iepuroiacă, dar a păstrat capacitatea de a face ouă. Iepuroaica, pentru a-i mulțumi zeiței, decora ouăle și le dăruia acesteia.
În Elveția, cucii aduc ouă colorate de Paște, iar în anumite landuri din Germania se crede în existența vulpiței de Paște.
În România se spune, că de Paște, femeile trebuie să poarte o cămasă nouă și bărbații măcar o pălărie nouă. Hainele noi sunt simboluri ale purificării.
În Italia, de Paște se mănâncă agbellino – miel fript cu piper și salată de ouă fierte. În Austria se face o prăjitură în formă de miel – osterlamm. În Olanda se servește la masa de Paști, o prăjitură cu stafide – Paasbrood. În Ungaria fetele sunt stropite cu apă și parfum a doua zi de Paște pentru a avea noroc. În Polonia, în a doua zi de Paște se sărbătorește Lunea Umedă, zi în care nimic și nimeni nu trebuie să rămână uscat. Finlandezii mănâncă un terci de ovăz de Paște – mammi.