Cum îţi îngrijeşti pielea după ce îndepărtezi firele inestetice de pe faţă? Cum eviţi iritaţiile după ce îndepărtezi punctele negre? Cosmeticiana Ana Albu îţi dezvăluie metode sigure şi la îndemână pentru ca ritualul tău de frumuseţe să fie unul reuşit.
Tenul curat şi pielea catifelată necesită o îngrijire adecvată. Fie că îţi pensezi sprâncenele sau îţi epilezi mustaţa, că îţi îndepărtezi câteva fire de sub barbă sau îţi scoţi punctele negre, pielea va rămâne puţin iritată. Pentru ca totul să fie în regulă, nu trebuie decât să ţii cont de doi paşi foarte importanţi: dezinfectarea şi calmarea.
Epilarea mustăţii
Zona de deasupra buzei superioare, mai exact perişorul de la mustaţă, se poate epila cu o fâşie subţire de ceară caldă. Nu încerca acasă epilarea cu benzi reci. Dar, dacă alegi această variantă, poţi îndepărta surplusul de ceară cu ulei pentru bebeluşi. Dezinfectează pielea cu puţin tonic. Uleiul de gălbenele calmează foarte bine, fiind un produs recunoscut pentru proprietăţile calmante mai ales pentru tenul sensibil şi cel cuperozic. Dacă nu ai ulei de gălbenele, încearcă să plimbi pe zona respectivă un cub de gheaţă. În cazul în care îţi apar bubiţe după epilat, poţi încerca o cremă pe bază de nistatină sau un antibiotic pudră. Pe ambele le poţi procura de la farmacie.
Pensarea sprâncenelor
Înainte să te pensezi, şterge pielea cu puţin tonic, pentru a curăţa stratul de sebum şi praful. După pensat, poţi folosi uleiul de gălbenele sau antibioticul pudră. Dacă îţi pensezi perciunii, este bine să foloseşti crema pe bază de nistatină, care va împiedica apariţia bubiţelor. Pentru a avea un ten frumos o perioadă cât mai lungă, foloseşte produse de gomaj cel puţin o dată pe săptămână şi o mască cu argilă, pe care o poţi cumpăra de la magazinele cu produse naturiste.
FĂRĂ PUNCTE NEGRE PE NAS!
Primul pas este să ai pielea curată, fără machiaj sau cremă. Mâinile trebuie să fie şi ele curate, iar porii tenului să fie dilataţi, fie că stai mai mult la duş sau în baia de aburi. Poţi încerca să aplici pe zona cu puncte negre un amestec de apă cu bicarbonat de sodiu, care ajută ca extracţia să fie mult mai uşoară. Stai 5 minute cu acest amestec, timp în care execuţi mişcări circulare pe zonele unde ai aplicat soluţia. Clăteşte cu apă călduţă şi poţi începe să scoţi punctele negre. Nu apăsa tare şi nu le scoate pe toate odată, ci doar pe cele care ies uşor. La final, dezinfectează zona cu loţiune astringentă. Mai poţi aplica puţină gheaţă şi o cremă de la farmacie, care să calmeze ţesutul.