Însemnări personale din războiul divelor: Andreea sau Mihaela?

.

De curând, viaţa noastră mondenă a fost zguduită de un mic război civil al divelor Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu. A fost haios…
… plin de învăţăminte omeneşti şi, slavă Domnului, n-a fost nimeni rănit altfel decât în amor propriu, dar mai ales în imagine. În imaginea publică. Ceea ce este esenţial într-un astfel de conflict în care combatantele se luptă îmbrăcate în costume de PR.

Ceea ce este însă şi mai distractiv pentru bărbatul din mine a fost să observ, ca un spectator neimplicat, că genul ăsta de coflict, declanşat periodic de cele două, produce automat şi două tabere de fani, fiecare ataşată unei dive.

În fond, cele două dive sunt totuna şi exploatează două imagini complementare ale aceluiaşi prototip media de femeie celebră şi bogată. Sunt ca două rochii diferite pentru aceeaşi femeie: una de seară, alta de zi, una colorată şi veselă, alta sofisticată şi provocatoare.

Personajul Andreea Marin este duduia dulce, dedicată familiei, zâna bună şi cuminte, soţia iubitoare care-şi pune viaţa în slujba cauzelor caritabile, care-şi cântă susurat şi cu o voce mieroasă pastorala vieţii burgheze alături de soţul iubitor şi implicat şi de fetiţa minunată, din ale cărei nevoi s-a inspirat pentru a lansa o linie de haine pentru copii.

Cât despre personajul Mihaela Radulescu, el e doar un soi de madame Bovary melodramatic al României contemporane. Un model eşuat pentru femeia libertină, dar sinceră, pasionată de motoare şi cai putere, dar ecologistă, senzuală şi sexy, dar maternă totodată, amatoare simultan de cărţi şi de carduri, tigroaică cu soţul cel rău, dar mămoasă cu puiul ei.

E un rol parcă ceva mai greu şi mai sofisticat decât al Andreei Marin şi asta mă face să fiu ceva mai atras de prestaţia Mihaelei în acest mic răzbel al divelor noastre.

Foto: arhiva Libertatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton