Orice bărbat cu responsabilitatea cuplului pe umeri ştie că femeilor le place să doarmă îmbrăţişate, încolăcite, făcute sul în jurul nostru.
Da, ele adoră să-şi abandoneze căpşorul obosit pe pieptul nostru, între pectoralii lucraţi la sală (sau nu) şi să adoarmă, visând la plaje exotice, la perdele noi, la un set complet de oale de inox sau la ce mai visează ele când visează. Nouă, însă, nu cred că ne place la fel de mult să aţipim în poziţia „stat pe spate şi privit tavanul”.
Fireşte, asta nu înseamnă că abdicăm întotdeauna şi fără negocieri de la datoria romantică de a le lăsa pe iubitele noastre să se culce pe noi. Uneori, mai rar sau mai des, în funcţie de circumstanţe, stări şi umori, ne lăsăm transformaţi în perne şi spătare de canapele.
Şi după ce „noapte bună, iubi!” a fost spus de ambele părţi începem să numărăm petele de pe tavan, să ne foim chinuiţi în aşternut pentru a ne scărpina undeva deasupra gleznei sau să rememorăm tot soiul de amintiri din copilărie, aşteptând ca dragele noastre partenere să adoarmă şi să ne găsim apoi şi noi o poziţie de dormit în firea ei, precum poziţia „bebeluş”, destul de comodă şi plăcută somnului, un fel de poziţia foetus-ului, dar cu genunchii mai destinşi.
Dar dacă mă întrebaţi pe mine, poziţia ideală pentru somnul buştean este poziţia „brotac”, adică pe burtă, cu genunchiul îndoit şi mâinile îmbrăţişând perna. E poziţia pentru care orice pat, din păcate, se dovedeşte la un moment dat insuficient de lat.
În tot cazul, cred că aşa cum există o întreagă literatură de specialitate cu poziţii de sex, ar trebui să existe măcar un manual alternativ cu poziţii de dormit în cuplu.
Foto: Shutterstock