Deci nu doar prietenii sunt lângă tine „la nevoie” ci oricine are timp şi chef să te asculte sau are suflet să te ajute, o poate face cu uşurinţă.
Mai mult, crezul meu este că cel puţin 50% dintre prieteniile pe care le leagă oamenii de-a lungul vieţii sunt prietenii ce iau naştere în situaţii de criză. Prin urmare, mergând pe ideea că cine se aseamănă se adună, dezamăgirile, eşecurile şi lipsurile, deci interesele comune, sunt de multe ori elemente care sudează prietenii.
Două femei care se află în perioada post despărţire au şanse uriaşe să devină best friends, două persoane cu o situaţie financiară precară , obligate de împrejurări să trăiască între oameni înstăriţi vor deveni cu siguranţă prietene, aşa cum două persoane plinuţe care au ca obiectiv să scape de kilogramele în plus vor fi de nedespărţit.
Totuşi, ce se întâmplă când una din femei se împacă cu fostul iubit sau se îndrăgosteşte nebuneşte de altcineva, când unul dintre cei doi indivizi cu situaţia financiară precară se îmbogăţeşte peste noapte sau când doar una dintre femeile plinuţe reuşeşte să slăbească şi să devină mai atractivă?
Ei bine, se întâmplă că aici îţi dai seama cine ţi-e prieten şi cine nu. Unul adevărat se va bucura pentru tine, independent că el nu beneficiază de progresul sau bucuria ta. Un prieten adevărat nu te va invidia şi nu va deveni brusc un cârcotaş, nu îşi va schimba comportamentul faţă de tine şi nici nu te va bârfi cu noii „prieteni”
Un prieten adevărat îţi va fi alături nu doar când ţi-e rău, ci şi atunci când ţi-e bine… dar din păcate, pentru mulţi dintre noi, astăzi, într-o societate competitivă în care fiecare e pentru el, prietenul adevărat nu este decât o „rara avis”.