Zece simboluri ale Crăciunului și semnificația lor

.

Brad de Craciun

Clopoțeii de Crăciun

Aceștia simbolizează venirea pe lume a lui Iisus Hristos și marchează începutul sezonului de vacanță. Sunetul clopoțeilor ghidează oile rătăcite înapoi în staul, la fel cum Dumnezeu ne călăuzește să îi urmăm calea.

Coroana din crengi de brad

Această tradiție creștină, originară din practicile luterane, simbolizează trecerea celor patru săptămâni din postul Crăciunului. Este de obicei, o coroniță orizontală cu patru lumânări, uneori având o a cincea lumânare în mijloc. În fiecare duminică de post se aprinde câte o lumânare, iar cea din mijloc, ce simbolizează lumina Domnului, se aprinde în Ajunul Crăciunului sau în prima zi de Crăciun.

Acadeaua în formă de baston

Atunci când are curba în partea de sus, bastonul de Crăciun arată asemenea toiagului unui pastor, întrucât Iisus este pastorul oamenilor. Când este întoarsă la 180 de grade, acadeaua reproduce litera J, inițiala numelui Iisus în limba engleză (Jesus). Culorile roșu și alb îmbinate în spirală la bastoanele tradiționale de Crăciun simbolizează fraternitatea oamenilor pentru credința creștină: culoarea albă a acestuia exprimând natura pură și lipsită de păcate a lui Iisus, iar culoarea roșie semnifică sângele vărsat de Iisus pentru omenire.

Floarea Poinsettia

Poinsettia, cunoscută și sub numele de Floarea Crăciunului sau Crăciuniță, este o plantă pe care o găsești în aproape toate casele în perioada Sărbătorilor de iarnă. Legenda spune că niște copii săraci din Mexic au vrut să ii ofere un cadou lui Iisus și pentru că nu aveau altceva i-au dus câteva buruieni. În mod miraculos, din aceste buruieni a înflorit o Crăciuniță roșie, iar de atunci planta a devenit o tradiție de Crăciun.

Vezi toate sfaturile despre cum ingrijesti Craciunita!

Cărțile poștale

Cărțile poștale pentru Crăciun au apărut pentru prima dată în Anglia, în anul 1843 fiind, inițial, create de copiii care încercau să își exerseze abilitatea de a scrie. Cu ocazia Crăciunului, ei au descoperit un mod de a-și felicita părinții.

Citește și – Povestea lui „Silent Night”. Cum a devenit cel mai cântat colind de Crăciun parte a patrimoniului UNESCO

Foto – 123rf

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton