Primul moderator al unei emisiuni de succes în care banii se fac din inteligenţă, Virgil Ianţu revine pe micile ecrane, mai în formă ca niciodată. Cu ce sentimente reluaţi ideea emisiunii „Vrei să fii milionar?”
Am sentimenul pe care îl ai atunci când ţi se îndeplineşte un vis: am visat la acest nou început, la reapariţia în faţa publicului cu “Vrei să fii milionar?”. Mi-am dat seama că este momentul potrivit pentru această producţie şi pentru publicul care a fost atât de dezorientat în ultima vreme. Sunt subiectiv probabil, dar cred foarte tare în “Vrei să fii milionar?”, în eleganţa şi respectul pe care îl arată faţă de privitor. Scenele clipului de promovare sunt, parcă, desprinse dintr-un film american….
Acel promo spectaculos anunţa venirea mea la Kanal D şi emisiunea “Vrei să fii milionar?”. Prin acest promo am invitat potenţialii concurenţi să vadă cum s-ar putea schimba viaţa lor dacă ar fi să câştige un million de lei, să-şi imagineze ce-ar putea face cu banii. Chiar mi-au făcut plăcere filmările, au fost doi ziarişti cu mine în elicopter, care au urmărit totul din spatele meu şi m-am jucat puţin cu emoţiile lor, după ce am vorbit mai întâi cu pilotul. Au fost nişte luări în altitudine şi căderi care i-au cam speriat. Am descoperit o echipă foarte sudată şi profesionistă la Kanal D, totul a decurs excelent!
La ce fel de concurenţi vă aşteptaţi?
Aşteptăm concurenţi absolut normali, cum au fost şi până acum, ne dorim să fie cât mai bine pregătiţi. Într-adevăr, diferenţa o face şi nivelul lor de cunoştinţe, dar o mai face şi stăpânirea de sine şi cât de tare încearcă ei să se relaxeze ca să aibă astfel mintea limpede. Trebuie să îşi spună: “Domnule, am ajuns aici, ce se poate întâmpla?”. Trebuie, pur şi simplu, să se joace. Dv. ştiţi în avans răspunsurile corecte?
Întrebările sunt generate aleatoriu, după ce sunt introduse într-un soft creat special de către documentarişti. Totul este ţinut sub cifru şi nimeni nu ştie întrebările. Aflu care e răspunsul corect la întrebare abia după ce concurentul spune “Răspuns final” şi îşi blochează computerul.
Cât vă ia să „intraţi“ în rolul de moderator şi cât vă ia ca să „ieşiţi“ din acest rol?
Cred că diferenţa dintre cum sunt eu la emisiuni şi cum sunt în viaţa de zi cu zi nu este foarte mare. Diferenţa în platouri este că trebuie să fiu atent la foarte multe lucruri, dar spun acelaşi gen de glume, am aceeaşi stare ca şi în afara platourilor de filmare. Poate că o schimbare o aduce responsabilitatea mare care îmi revine; de exemplu, dacă ştiu răspunsul corect la o întrebare, nu am voie să mă dau de gol, trebuie să fiu impasibil în faţa concurentului aflat în faţa mea.
V-a „ridicat mingea la fileu“ rolul de prim moderator al unei emisiuni cu bani mulţi în joc?
“Vrei să fii milionar?” este un format foarte cunoscut, oriunde mă duc în lume, dacă mă întreabă cineva cu ce mă ocup şi spun că sunt prezentatorul acestei emisiuni, fac impresie. E cel mai plăcut lucru să ştiu că munca pe care o fac este recunoscută în toată lumea specta¬colelor de acest gen.
Cum aţi petrecut perioada de pauză în televiziune?
M-am dedicat educaţiei fetiţei mele, Jasmina, familiei şi prietenilor. Nu am renunţat la colaborarea muzicală cu Teatrul Metropolis, unde realizez aranjamentul muzical al pieselor şi mă ocup de pregătirea actorilor din punct de vedere muzical. Am avut pe agendă şi multe evenimente în calitate de Ambasador Chivas Regal Romania. A fost o perioadă plină din punct de vedere profesional, chiar dacă nu am mai fost activ pe micile ecrane.
Aţi studiat vioara. Recomandaţi un concert, o sonată pentru vioară, care să le bucure sufletul cititoarelor noastre.
Le recomand din toată inima Concertul pentru vioară şi orchestră de P.I. Ceaikovski şi Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră de F.M. Bartholdy.