Vacanță în Albania. Ce obiective turistice poți bifa în Durres și cum îți poți face concediul cu bani puțini

.

Dacă vrei să-ți faci vacanța în Albania, ai putea opta pentru stațiunea Durres. Situat pe malul mării Adriatice, Durres este al doilea oraș ca mărime din Albania.

Stațiunea Durres din Albania este una dintre cele mai populare destinații de vacanță la malul mării. Orașul este potrivit atât pentru famillile cu copii, cât și pentru cupluri. Plaja de 10 kilometri este plină cu restaurante și terase, în plus, fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, vizitatorii iubitori de istorie, pot vizita și obiective turistice.

Vacanță în Albania. Ce obiective turistice poți vizita în Durres?

Amfiteatrul din Durres, Moscheea Xhamia Durrës, Turnul venețian, promenada Vollga, Piața Centrală (Sheshi Liria), Sfinxul din Durres, podul Aragosta, Muzeul de Arheologie din Durres, ruinele Pieței Bizantine, Portul din Durres se numără printre principalele obiective turistice de bifat în Durres.

Dacă ai în plan să-ți faci vacanța în Albania, mai exact în Durres, trebuie să afli că stațiunea este la doar câțiva kilometri de Tirana, Capitala Albaniei, astfel că ai putea vizita ambele orașe în același concediu. Autobuzele locale merg zilnic în Tirana.

Spre exemplu, în Tirana poți ajunge cu avionul, din București, durata zborului fiind de aproximativ o oră și jumătate. Un taxi de la aeroport spre Durres este în jur de 25 de euro.

Mijlocul de transport local din Durres te poate duce la anumite obiective turistice din oraș sau chiar la alte plaje, cum ar fi Golem, prețul unui bilet fiind de doar 40 de eurocenți de persoană.

Plaja în Durres are 10 kilometri. Ce găsești acolo?

Promenada de 10 kilometri de la malul mării oferă peisaje spectaculoase. De o parte și de alta, printre palmieri, se află restaurante, terase și chiar hoteluri. În Durres sunt multe variante de cazare, pentru toate buzunarele, de la hoteluri de 5 stele, până la studio-uri sau apartamente date spre închiriat, cu vedere la mare.

La restaurate poți mânca chiar și cu 10 euro. Mai toate oferă preparate bazate pe fructe de mare, însă în meniuri se regăsesc și alte sortimente bazate pe carne, și legume, dar și paste și pizza. Și preturile băuturilor sunt acceptabile, între 1.5 și 2 euro costă o bere la terasă, o cafea 1 – 1.5 euro, iar un suc în jur de 2 euro.

Vacanță în Albania. Cât costă două șezlonguri pe plaja din Durres?

Plaja este cu nisip, iar preturile șezlongurilor pornesc de la 5 euro. Această sumă include două șezlonguri și umbrelă. Sunt și alte zone unde două șezlonguri pot fi 10 sau 15 euro. Lângă plajă se regăsesc și multe buticuri de unde poți cumpăra suveniruri, prețul unui magnet fiind între 1 euro și 1.5 euro, bijuterii de argint, haine, dar și înghețată. Preturile unei înghețate la cornet variază între 80 de eurocenți și 1.5 euro.

Dacă vrei să vizitezi și împrejurimile, poți închiria o mașină, și te poți îndrepta către orașul Saranda, implicit Ksamil, zonă ce oferă peisaje fantastice. De asemenea, dacă vrei să-ți prelungești vacanța, există curse regulate de ferry către Bari Italia. Călătoria pe apă durează aproximativ 10 ore.  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton