Litoralul Mării Negre este cel mai atractiv să faci plajă în România de îndată ce începe sezonul cald, dar mai avem multe locuri frumoase unde poți merge să te bucuri de soare și de apă.
La mare, în Deltă, în stațiunile balneare, avem o mulțime de locuri să faci plajă în România. Timp să avem să le colindăm pe toate. Iată cele mai atractive stațiuni unde te poți bronza și unde te poți răcori cu o baie după soarele torid.
În pofida drumului destul de anevoios, plaja Corbu atrage în fiecare an mii de turiști dornici să vadă marea fără hoteluri, piscine și localuri de lux. Nu se mai poate numi plajă sălbatică, dar și-a păstrat farmecul de altădată. În lunile iulie și august este chiar aglomerată și găzduiește multe rulote și corturi.
Plaja Năvodari
Investițiile masive în hoteluri și aparthoteluri a schimbat mult peisajul litoralului în Năvodari. Cu toate acestea, rămâne o plajă destul de liniștită și lată, unde merg în special familiile cu copii.
Sunt cele mai animate și aglomerate plaje de pe litoralul Mării Negre. Aici este polul distracției vara și, dacă îți place să mergi prin cluburi și să te delectezi cu preparate rafinate în localurile de lux, trebuie să mergi la Mamaia.
Eforie nord și Eforie sud
Cele două stațiuni oferă o mulțime de opțiuni pentru cazare, distracție și localuri la prețuri pentru toate buzunarele. Sunt la fel de aglomerate ca plajele din Mamaia, dar atrag mai degrabă familiile cu copii, decât tinerii petrecăreți.
Costinești
Este stațiunea tineretului și a rămas aproape neschimbată. Plaja este lungă de un kilometru, are un nisip bun și numeroase localuri unde te poți delecta cu ceva răcoritor după plajă. Multe lucruri au rămas neschimbate la Costinești, dar au apărut și hoteluri noi sau localuri moderne pe gustul turiștilor tineri mai pretențioși.
Neptun-Olimp-Venus-Jupiter
Aceste stațiuni parțial modernizate oferă locuri mai liniștite pentru familiile cu copii, dar plaja lor este mult mai îngustă decât o știau părinții noștri. Merită să le faci o vizită pentru a vedea ce schimbări au mai apărut, dar în lunile de vârf cu greu găsești loc bun de plajă.
Rămâne o stațiune ofertantă, cu o plajă mare și frumoasă, dar și aglomerată în vârf de sezon. Este în continuare stațiunea familiștilor. În Mangalia, cu puțin noroc, poți vedea delfinii care pleacă din zona portului dimineața și poți întâlni lebede în zonele mai liniștite.
2 mai – Vama veche
Cele două localități s-au transformat în atracții fierbinți pe litoral, cu o mulțime de localuri, terase și baruri, cu plaje întinse și tineri puși pe distracție. Cele două locații nu mai sunt la fel de boeme ca acum 20 de ani, dar au căpătat mai multă energie și culoare de la tinerii nonconformiști care vin aici să se bucure de libertate și de soare.
Cele mai frumoase stațiuni balneare să faci plajă în România
Bazin cu ape termale la Băile Felix
Avem câteva stațiuni balneare frumoase, încadrate de peisaje minunate, cu ape termale sau ape sărate, unde poți face plajă toată vara. Iată un top al celor mai atractive și animate stațiuni recomandate și pentru tratamente, odihnă, relaxare, dar și pentru plajă.
Băile Felix
Este cea mai mare și cea mai bine dotată stațiune, cu numeroase bazine cu ape termale, hoteluri și pensiuni pentru toate buzunare și locații de distracție. Înconjurată de dealuri și păduri, Băile Felix beneficiază de un climat blând, cu umiditate moderată, propice pentru relaxare. Ștrandul central, dar și bazinele termale ale hotelurilor din jur au fost modernizate și îți oferă ocazia să faci plajă în România la standardele stațiunilor din străinătate.
Călimănești – Căciulata
Renumitele stațiuni termale de pe valea Oltului oferă ștranduri, bazine și plaje amenajate pentru sute de turiști în sezonul estival. Sunt stațiuni animate, care atrag deopotrivă tinerii pentru baie și soare, dar și persoanele mai în vârstă pentru tratamente și cure balneare.
Este una dintre cele mai vechi stațiuni ale Europei și, cu siguranță, cea mai veche din țară, apele ei termale și sulfuroase fiind folosite pentru cure balneare încă din Antichitate. În ultimii ani, hotelurile comuniste au fost modernizate și au fost construite centre spa, bazine noi cu ape termale și numeroase hoteluri oferă locuri special amenajate pentru plajă.
Sovata
Dacă te afli în plimbare prin Transilvania, mergi la Sovata pentru o baie în lacul Ursu și pentru plajă sau pentru renumitul centru spa al stațiunii. Înconjurată de păduri seculare, cu un aer deosebit de blând și curat, Sovata este renumită pentru tratarea afecțiunilor reumatologice și ginecologice. Lacul Ursu este singurul lac helioterm din Europa și cel mai mare din lume.
Geoagiu Băi
Aflată într-o depresiune cu un aer deosebit de curat și bogată în ape termale, stațiunea Geoagiu poate fi un loc potrivit pentru relaxare, pentru plajă și pentru cure cu ape vindecătoare. Și aici a fost modernizat vechiul hotel central al stațiunii, unde a fost amenajat un centru spa cu o mulțime de oferte, de la băi cu ape minerale, băi galvanice, electroterapie, masaj și alte tipuri de terapii pentru tot felul de afecțiuni ale articulațiilor.
Sângeorgiu de Mureș
Apele sărate de la Sângeorgiu au atras turiștii de acum șase secole și stațiunea continuă să se extindă cu noi locuri de cazare. Bazinele cu apă sărate și zonele de plajă amenajate de jur împrejur reprezintă un loc bun pentru relaxare și pentru cure benefice pentru piele, articulații și pentru imunitatea organismului.
Sărata Monteoru
Chiar dacă este o stațiune mai mică, aflată în județul Buzău, ștrandul ei cu ape sărate este apreciat de turiști din toată țara. Vara, se poate face plajă la ștrand, unde te poți bucura și de beneficiile apelor sărate și mineralizate sau se pot face scurte drumeții pe dealurile din jurul stațiunii.
Înainte să pleci la drum, nu uita să iei cu tine toate lucrurile de care ai nevoie în bagajul pentru mare.
Cele mai bune locuri de plajă în Delta Dunării
Gura Portiței
La această plajă poți ajunge după o călătorie cu barca de aproximativ 30 de minute. La Gura Portiței găsești cazare, găsești restaurante și o plajă frumoasă cu nisip fin, dar și o prelungire de litoral către zone mai pustii unde se stă la cort.
Plaja Periboina
Această plajă se află pe o fâșie îngustă de uscat între lacul Sinoe și Marea Neagră. Este una dintre ultimele plaje neamenajate din România, dar tot mai asaltată de turiști, astfel că vei întâlni o mulțime de corturi pe timpul verii.
Plaja Perișor
Accesul la această plajă se face doar pe apă, cu ambarcațiunile localnicilor, ea fiind situată dincolo de Grindul Lupilor, în apropiere de aria protejată Periteașca-Leahova, între Lacul Razim și Marea Neagră.
Mahmudia – Murighiol
Câteva hoteluri și complexuri turistice moderne, cu piscine și plaje proprii au fost construite în localitățile Mahmudia și Murighiol, unde se poate ajunge cu mașina. De asemenea, poți beneficia de plimbări în deltă, plajă, relaxare și piscine în hotelurile noi din Uzlina sau Crișan.
Iată ce alte locuri mai poți vizita in Delta Dunarii.