Alegerea unui restaurant pentru o seară romantică poate fi o provocare dificilă. Deşi în Bucureşti există o sumedenie de localuri cu specifice diferite, abia te descurci să alegi unul.Te ajutăm noi! Iată trei restaurante pe care ţi le recomandăm pentru o cină delicioasă, dar şi pentru momente romantice în doi:O cină spectaculoasă "La Mandragora" "La Mandragora" este un restaurant situat în inima oraşului unde atmosfera este de poveste. Designul interior este spectaculos şi este alcătuit din elemente contrastante de vechi şi modern. Locaţia, o casă care a aparţinut pictorului Ştefan Luchian, păstrează încă din elementele originale şi aduce cu bun gust occidental noţiunea de select.Regizorul Cristi Puiu s-a jucat cu luminile şi umbrele reuşind să creeze o senzaţie aproape unică, cu lumini difuze îmbinate minunat cu nuanţele texturilor folosite, astfel te poţi bucura de o cină "artistică". Localul "La Mandragora" este format din patru încăperi: restaurantul, cigar room-ul, lounge-ul şi terasa.Pe lângă designul deosebit, meniul oferit este fusion. Paul Peter Kopij, bucătarul-şef, face cumpărăturile în fiecare zi pentru o cină proaspătă. La capitolul preţuri să ştii că îţi trebuie ceva buget, însă merită."Piept de raţă franţuzesc cu bere Guiness cu orez basmati" costă 65 de lei, "Pieptul de pui în parmesan cu risotto tradiţional" la preţ de 49 de lei. "Tartarul din spanac cu şuncă de Parma şi brânză dulce" costă 37 de lei.O cafea este 9 lei, iar un cocktail alcoolic în jur de 20 de lei.Servirea este impecabilă, ospătarii sunt atenţi şi se comportă frumos.Adresă: Str Mendeleev 29Telefon: 021 319 75 92Luni-Vineri: 12:00 - 15:00; 18:00 - 23:00 Sâmbătă: 18:00 - 23:00 Duminică închisSimţiţi-vă senzuali la restaurantul "Balthazar" Poţi lua o cină chic în doi la restaurantul "Balthazar" care pune la dispoziţia clienţilor un design de epocă romantic şi senzual, lumini difuze şi intimitate, iar pe fundal acorduri de jazz. Clienţii fideli care frecventează această oază în mijlocului forfotei orăşene sunt captivaţi şi prinşi în mreje de frumuseţea şi rafinamentul restaurantului.Mâncarea este delicioasă, bucătăria denumită "World food cuissine" pune la dispoziţia clienţilor preparate din aproape toate colţurile lumii: Coreea, California, Japonia, Vietnam, Italia, Norvegia, Spania, Franţa, India, România şi altele.Este o alegere selectă pentru o seară relaxantă, dar şi romantică în doi. Servirea este bună şi promptă, uneori prea amabilă şi uşor teatrală, dar odată intraţi în starea de relaxare, nu cred că vă mai ating gesturile ospătarilor.În funcţie de preferinţe, un aperitiv cu specific japonez numit "Yakitori" din carne de vită, pui, creveţi costă 29 de lei, iar un antreu românesc costă 19 lei (tapas românesc, ardei copţi, vinete, fasole albă). Preţul supelor este între 12 şi 16 lei. Pastele coreene costă 29 de lei, pe când cele siciliene 32 de lei.Preparatele principale costă între 33 şi 55 de lei fiecare.Adresă: Str. Dumbrava Roşie nr. 2Telefon: 021 - 212 14 60Program: zilnic 12:00 - ultimul client"Casa Satya" pentru alchimia dintre voi doiDacă vrei să încerci ceva inedit poţi merge să trăieşti experienţa ayurvedică împreună cu partenerul tău la"Casa Satya" . Ayurveda este un sistem medical străvechi al Indiei şi promovează atât sănătatea trupească, cât şi cea mintală.Ca şi design restaurantul este simplu pentru că atmosfera este calmă şi relaxantă. Culori calde, lumină difuză, perne moi pentru odihnă, canapele confortabile şi muzică ambientala în surdină. Fiecare masă are intimitatea ei şi nimeni nu se simte stingherit de prezenţa altcuiva, totul este minunat şi perfect pentru o seară departe de urbele agitat. "Casa Satya" te invită să te înfrupţi dintr-o bucătărie ayurvedică unde prepararea mâncării este de fapt o artă prin care aromele de acru, dulce, sărat şi iute pot deveni o simfonie culinară. Ingredientele sunt Bio-Ecologice cu apă ionizată alcalină şi la prepararea reţetelor se foloseşte numai făina integrală, sare de mare, zahăr de trestie şi legume şi fructe naturale.Puteţi încerca aperitivele: bruschete Tuscany (20 de lei), rulouri de vinete (20 de lei), hummus (13.2 lei) sau salatele proaspete revigorante: salata "Exotică" cu rodii (18 lei), salata "Caprese" (16.3 lei) sau "Briza mediteraneană"(14 lei).Supele de roşii sau de ciuperci de pădure, supa de ghimbir cu tăiţei sau de linte au preţurile cuprinse între 11 şi 15 lei. Peştele este şi el prezent în meniu: somon cu migdale şi capere (41 lei), curry de ton roşu (40 lei) şi preparat la grătar: somon cu sos pesto sau cu sos de capere (41 de lei)Adresă: Bd. Banu Manta nr. 25Telefon: 0788 788 777Program: zilnic 12:00- 22:30Foto: Shutterstok, La Mandragora, Balthazar, Casa Satya