Trucuri eficiente ca să ai răcoare în casă vara asta. Becurile cu halogen produc căldură mare

.

Odată cu sosirea căldura specifică verii, cu toţii ne dorim să stăm confortabil în locuinţele noastre răcoroase, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem compromisuri în ceea ce privește protecția mediului înconjurător sau a costurilor energetice.

Trucuri eficiente pentru a te ajuta să menţii răcoare în casă

De la metode simple, cum ar fi închiderea jaluzelelor, până la sfaturi mai inventive, precum plantarea unei grădini verticale în casă, toate aceste sugestii te vor ajuta să îţi fie bine în propria casă, când afară vor fi peste 35 de grade.

Închide jaluzelele

Ţine jaluzelele închise, în special când vine vorba de ferestre orientate spre nord și vest, pentru a răcori semnificativ casa. O investiţie foarte bună constă în draperiile care blochează lumina pentru a proteja locuința de soarele puternic al verii.

Ferestrele simple de sticlă contribuie semnificativ la căldura din interiorul unei case. Pentru a opri căldura rezultată din expunerea directă la soare, foloseşte draperii şi jaluzele opace. Jaluzelele sunt foarte utile și cea mai bună parte este că poţi găsi multe varietăți, cum ar fi cele din bambus, plasă, PVC și multe altele. Totodată, este foarte important să deschizi ferestrele dimineaţă pentru a îţi aerisi casa.

Iar pentru a menține casa răcoroasă pe tot parcursul zilei, trebuie să eviţi să deschizi ferestrele sau să laşi lumina să intre în timpul orelor de vârf însorite, cum ar fi după-amiezile. O altă soluţie ar fi să utilizezi folii reflectorizante pe care să le aplici pe ferestre, acestea respingând excesul de lumină solară, precum și razele UV.

Opreşte sau minimizează folosirea electrocasnicelor mari

Electrocasnicele folosesc electricitate și generează căldură. Pentru a menține casa răcoroasă vara, trebuie să opreşti câteva dintre ele din când în când, atunci când este prea cald afară. Televizorul, imprimanta, calculatorul, laptopurile, etc. sunt unele dintre cele mai comune electrocasnice care contribuie la acumularea căldurii.

Citeşte şi: IT&Gadgets: Smart homes, sau casele care te ceartă când te îngraşi

Citeşte şi: Electrocasnice cu coeficient de inteligenţă (P)

Plantele de interior și grădinile verticale contribuie la menținerea casei răcoroase pe timpul verii

Deși termenul „grădină verticală” poate fi nou pentru unii, aproape toată lumea a văzut imagini cu case care au multe plante de interior. Chiar dacă ai crede că unii oameni exagerează, având pereți verzi în anumite colţuri ale casei, această alegere contribuie considerabil la reducerea căldurii din interiorul casei.

Trucuri eficiente ca să ai răcoare în casă vara asta. Becurile halogene produc căldură mare

Plasarea strategică a unor astfel de pereți în camerele cu aer condiționat va fi foarte utilă în reducerea facturilor de electricitate. Plantele scad temperatura din jur și astfel, chiar și aerul condiționat va avea nevoie de mai puțină energie pentru a îţi menține casa răcoroasă vara.

Optează pentru bumbac

Țesăturile de bumbac sunt extrem de respirabile și ajută la răcirea corpului. Poartă haine ușoare, largi, din bumbac şi înlocuieşte lenjeria de pat cu una din bumbac.

Citeşte şi: Frumuseţe: Bumbac, bambus și mătase, cei 3 magnifici ai naturii

Schimbă becurile

Dacă ai probleme să răcoreşti casa și nu îţi poţi da seama de ce, becurile ar putea fi de vină. Becurile incandescente și halogene sunt înlocuite treptat în anumite părţi ale lumii, dar multe case încă le folosesc. Acestea produc multă căldură, astfel că trecerea la becuri economice, precum ar fi becurile cu LED-uri, poate ajuta la atât la răcirea casei, cât şi la economisirea banilor!

Sursa foto: profimediaimages.ro

Ultima modificare mai 17, 2024 5:02 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale