Perdele vechi, mirosuri neplăcute, cuie “încuiate“ şi in cu pretenţii – dezleagă-le “misterul“ în doar câţiva paşi
CUM ALUNGI MIROSUL DIN DULAPUL CU PANTOFI
Nimic mai simplu: este suficient să agăţi în dulap o şosetă pe care nu o mai porţi, după ce ai umplut-o cu cărbuni de pământ. Datorită proprietăţilor lor, cărbunii de pământ vor absorbi în scurt timp mirosul.
CUM TRANSFORMI O PERDEA
În timp, lucrurile se uzează. La fel se întâmplã şi cu perdelele. Împrospătează-le imaginea urmând câteva sfaturi din galeria „cufărul bunicii“. Adună de la mai marele familiei, mămici, bunici sau străbunici, tot ce înseamnă mărgele şi mărgeluţe. Prinde-le pe vechea perdea, vertical, de partea întărită, din zece, în zece centimetri. Dacă vrei să mergi pe o singură culoare, pune şiragurile pe o bucată de sârmă, bag-o în vopsea şi las-o la uscat. Cu puţină imaginaţie, perdeaua veche şi ponositã, poate deveni o Cenuşăreasă desăvârşită.
CUM SCOŢI UN CUI DIN PERETE
Deşi la prima vedere pare un lucru uşor, se poate întâmpla să mai dăm, din când în când, şi peste câte un cui „încuiat”. Iată cum poţi să-i vii de hac: prinde-l cu un cleşte şi mişcă, alternativ, la dreapta şi la stânga. În cazul în care se rupe în interior, împinge-l la maximum cu un cui mai mic, înainte de a acoperi gaura.
Material delicat şi solicitat în special în timpul verii, inul necesită un mod special de întreţinere. Tocmai pentru că este extrem de sensibil şi riscă să se uzeze mult mai repede decât alte ţesături. Spală hainele din in neapărat în apă călduţă şi nu le băga în maşina de spălat. Acelaşi lucru e valabil şi pentru fierul de călcat: reglează-l la o temperatură medie şi, dacă e cu aburi,adaugã şi un strop de amidon.