Miresele care vor intra în competiţia „Patru nunţi şi-o provocare” se întreabă probabil ce tradiţii trebuie să respecte cu stricteţe în timpul nunţii. Oricât de înspăimântătoare ar putea părea unele obiceiuri autohtone, ele sunt însă mult mai puţin ciudate decât alte tradiţii din diferite colţuri ale lumii. Iată mai jos zece dintre acestea.
Viitoarele mirese sunt invitate să-şi imagineze cele mai dezgustătoare lucruri de pe pământ. Apoi cum ar fi ca prietenii să arunce toate acele lucruri pe ele, din cap până-n picioare, pentru ca apoi să le lege de un copac. Prin asta sunt nevoite să treacă miresele din unele părţi ale Scoţiei. Se presupune că cine face faţă cu brio acestei încercări poate gestiona orice, inclusiv o căsnicie.
Se ştie că nunţile presupun foarte multe emoţii şi, implicit, lacrimi, dar miresele care fac parte din minoritatea Tujia din China sunt nevoite să ducă lucrurile la un cu totul alt nivel. Cu o lună înainte de ceremonie mireasa începe să plângă în fiecare zi preţ de-o oră. Zece zile mai târziu i se alătură şi mama, iar peste alte douăzeci intră în scenă şi bunica. Până la sfârşitul lunii fiecare femeie din familie plânge cot la cot cu mireasa. Se spune că diferitele tonalităţi pe care plâng femeile alcătuiesc un cântec duios.
Minoritatea Daur, din Mongolia Interioară, respectă o tradiţie cel puţin ciudată. Pentru a bate în cuie data nunţii, mirele şi mireasa trebuie să ucidă un pui de găină ţinând împreună în mâini acelaşi cuţit. După ce puiul este tranşat, ficatul este analizat: dacă arată sănătos, au voie să stabilească data nunţii. Dacă nu, trebuie să repete sângerosul proces.
La noi se fură mireasa, în unele părţi din India… pantofii mirelui! Mirele este obligat să se descalţe înainte de a ajunge în faţa altarului şi, de îndată ce face acest lucru, începe nebunia.Toţi cei din partea miresei încearcă să fure pantofii, în timp ce familia mirelui stă cu ochii pe ei.Dacă apropiaţii miresei reuşesc au voie să ceară în schimbul lor o răscumpărare.
În mai multe ţări tinerii căsătoriţi primesc în dar veselă nouă. Aşa se întâmplă şi în Germania, doar că apoi cadourile sunt transformate în cioburi. Se presupune că zgomotul făcut alungă spiritele rele.
Căsătoria e ceva serios, ăsta-i un lucru sigur. Nimeni nu ia însă mai în serios lucrurile decât cei din Congo. Pentru ca mariajul să fie validat, mirele şi mireasa n-au voie să zâmbească deloc de-a lungul ceremoniei.
Deşi pentru vestici pare ceva normal, pentru majoritatea populaţiilor lumii o rochie de mireasă albă este ceva foarte ciudat. În cele mai multe ţări rochia de mireasă se remarcă tocmai printr-o explozie de culori.
În unele sate din Africa se obişnuieşte ca o femeie în vârstă să însoţească noul cuplu în noaptea nunţii, pentru a-i dezvălui miresei câteva trucuri… Deşi, de obicei, este vorba de o femeie în vârstă din localitate, uneori aceasta poate fi chiar mama miresei. Cei care credeau că au părinţi băgăcioşi ar trebui să se mai gândească o dată înainte de a le pune această etichetă.
Oaspeţii care nimeresc la o nuntă de masai, în Kenya, vor fi uluiţide faptul că tatăl miresei o scuipă pe cap şi pe piept înainte de a părăsi satul natal alături de alesul ei. E doar modalitatea prin care o binecuvântează.
În Suedia, de fiecare dată când unul dintre miri merge la toaletă în timpul nunţii, celălalt are parte de o rafală de pupături din partea invitaţilor de sex opus.
În Franţa, prietenii şi familia tinerilor căsătoriţi se adună cu mic cu mare în faţa casei lor şi încep să bată în oale şi tigăi, în încercarea de a fi cât mai enervanţi cu putinţă. Nu doar că nici nu se mai pune problema de a petrece câteva momente romantice, darproaspeţii căsătoriţi trebuie să iasă şi să-i domolească cu gustări şi băuturi.
Vezi cele mai intalnite traditii de nunta la romani!
Foto: Shutterstock
Ultima modificare februarie 8, 2022 11:27 am