Cunoscute peste tot în lume, poveştile fabuloase cu vampiri închipuite de Stephanie Meyer i-au adus scriitoarei nu doar recunoaşterea mondială, ci şi încasări spectaculoase.
Bucurându-se deja de un succes impresionant, atât în cinematografe, cât şi în librării, seria de ficţiune „ Saga Twilight” a dominat topul celor mai vândute cărţi în 2009, şi în România.
„ Luna noua„, „ Eclipsa” şi „ Zori de zi” au fost cele mai citite trei cărţi ale anului trecut, în timp ce „ Amurg„, primul roman din serie, se află încă pe poziţia a cincea în topul preferinţelor cititorilor, apărută la editura Rao de un an jumătate.
„Mănâncă, roagă-te, iubeşte„, a lui Elizabeth Gilbert, un volum memorialistic apărut la editura Humanitas, este cea de-a patra carte preferată de cititori şi cel mai bine vândută la librăriile Diverta.
La fel de apreciat şi în America , acelaşi roman al scriitoarei a ocupat primul loc în topul „ New York Times” timp de aproape un an.
Romanul lui Erhardt Ute se regăseşte în topul cărţilor cu cele mai mari vânzări. „ Fetele bune ajung în Rai, fetele rele ajung unde vor„, un tiltu amuzant şi intrigant pentru fetele cuminţi, cartea apărută la editura Nemira, ocupă locul şase în top.
De asemenea, iar Mihaela Rădulescu revine cu cea mai noua carte a sa „Nişte răspunsuri„ , publicată de Polirom, precum şi „ Învingătorul este întotdeauna singur” a lui Paulo Coelho, apărută la Humanitas.
„ Trăiesc, deci mă abţin” semnată de Mihaela Bilic se înscrie în topul cărţilor preferate în 2009, fiind şi cea mai vândută carte din categoria „ autoeducare”.
Nu în ultimul rând, colaborarea cărturărească dintre Alice Năstase şi Aurora Liiceanu au trezit interesul cititorilor, „ Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire” fiind pe locul zece în topul vânzărilor Diverta.
De asemenea, şi publicaţiile pentru afaceri au avut căutare în 2009. Cele mai bine vândute cărţi au fost „ Tehnici de negociere” apărută la editură All şi „ De ce vrem să fii bogat”, tipărită de editura Curtea Veche.
La domeniile artă şi călătorii, printre cele mai vândute cărţi în 2009 se numără „ Gaudi. Operă completă” (2 volume) şi respectiv „54/24” de Bogdan Teodorescu (editura Tritonic), în timp ce la secţiunea „ hobby”, „ Atlas de mitocănie urbană” (editura Art) a dominat topul vânzărilor.
Din raftul literaturii de ficţiune, „ Copiii lui Hurin” a lui J.R.R. Tolkien a fost cel mai apreciat roman.
Sursa: Diverta
Foto: NorthFoto