De pe podium nu lipseşte nici premierul Emil Boc, a cărei gafă a vizat tot UE.
Acesta a copiat greşit de la colega de bancă Elena Udrea, care credea că Norvegia se numără printre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.
Acesta a precizând că, prin modernizarea Aeroportului „Henri Coandă”, România va asigura cetăţenii europeni, indiferent dacă trăiesc în Franţa, Olanda sau Norvegia, că standardele sunt respectate.
Între timp, Norvegia nu a aderat la blocul comunitar, iar aeroportul nu este deschis doar cetăţenilor europeni.
Udrea a făcut aceeaşi greşeală, întrebată fiind cum apreciază poziţia preşedintelui norvegian, care doreşte retragerea ţării din UE.
Gafele lui Berlusconi
Silvio Berlusconi este o personalitate marcantă în topul gafelor, dar rămâne charismatic şi plin de surprize şi bancuri despre evrei.
În aprilie 2009, în timp ce vizita zonele afectate de cutremurul din Aquila, premierul italian nu s-a putut abţine şi a întrebat cu voce tare: „Pot să o pipăi puţin pe doamna?”. Vizată era reprezentanta pentru egalitate de şanse a provinciei Trento, Lia Beltrami.
De asemenea, după numirea lui Barack Obama la presedinţia SUA, acesta a spus că „democratul are toate datele pentru o colaborare fericită: este tânar, frumos şi unde mai pui că e şi bronzat”. Iar apoi a făcut-o pe Carla Bruni „imbecilă”, pentru ca nu-i înţelege simţul umorului.
Barack Obama
Şi Barack Obama deţine în palmares gesturi şi gafe notabile în topul nostru. Cea mai interersantă este una dintre declaraţiile făcute în timpul unei campanii în Beaverton, Oregon.
„Am fost până acum în 57 de state. Cred că a mai rămas doar unul”, declara acesta. America are 52 de state.
Putin, preşedintele Germaniei
La rândul său, senatorul John McCain l-a confundat pe Vladimir Putin cu preşedintele Germaniei, în timpul când acesta era şeful statului rus.
În campania sa prezidenţială, acesta a dat presei amănunte despre vizita sa în Germania sau în Rusia.
„Am fost in Germania în weekend-ul ce a trecut şi preşedintele Putin al Germaniei a tinut un discurs clasic, ca pe vremea Războiului Rece”, declara acesta.
Probabil că slabele cunoştinţe generale nu l-au ajutat prea mult pe senator să ajungă la Casa Albă… deşi până în 2009, în cazul preşedinţilor americani aceasta a fost o regulă.