Four Seasons te invită… în fiecare anotimp. Aceeaşi mâncare săţioasă şi picantă, specifică bucătăriei libaneze, o poţi găsi cu „vârf şi îndesat” şi la restaurantul din strada Vasile Lascăr.
Mai înghesuit în comparaţie cu celelalte restaurante de profil, cu scaune care aproape se ating, aici iuţeala servirii este obligatorie în cazul unui local micuţ de maxim zece mese.
Decorat cu gust, proprietarii au optat pentru un stil simplist, poate tocmai pentru că nu dispune de un spaţiu generos, iar atmosfera este animată de câte ori localul se aglomerează. Luminile, muzica şi servirea creează o atmosferă intimă, ceea ce pentru unii aduce a restaurant de familie.
Mâncarea este foarte gustoasă, fiind atent preparată după meniul maestrului bucătar Mosbah, recunoscut la concursurilor gastronomice din Paris şi Londra.
Dintre toate însă, frigăruile de kafta, preparate din carne tocată de vită şi berbecuţ, cu condimente, verdeţuri şi sos de iaurt, dar nici aripioarele în sos picant cu orez, şofran şi scorţişoară nu trebuie trecute cu vederea.
De asemenea, îţi recomandăm pieptul de pui cu sos de rodii – rasasfour pui – sau startere cu crutoane de lipie, roşii, varză roşie, mentă şi sos de rodii, cu nelipsitele chiftele Falafel.
Restaurantul este potrivit atât pentru meşe uşoare, cât şi pentru persoanele gurmande, ieşiri cu prietenii sau o cină specială.
(Adresă: Str. Vasile Lascăr, nr. 81, tel: 021.212.29.92)
Dacă te afli pe Calea Călăraşi şi vrei să mănânci ceva mâncare libaneză, Tripoli este chiar acolo. Humus excelent, fateh şi kasta foarte bune, mâncarea este fără cusur aici, aproape de notă maximă.
Dacă bucătăria reuşeşte să se ridice la standarde de satisfacţie, atunci servirea nu este tocmai pe măsura aşteptărilor, aşa cum aflăm din feed-back-ul clienţilor.
În interior, restaurantul este simplu şi modern, fără accente specifice orientale, însă nu este o alegere potrivită pentru o cină romantică.
Ca o condiţie obligatorie pentru resaturantele libaneze, meniul este foarte diversificat si aici: de la tabouleh, fatoush, hummus cu carne, rasasfur de pui (cu sos de rodii) şi până la makdous (vinete marinate), moutabal (tot vinete), batata harra (cartofi iuţi) sau baba ghanoush (salată de vinete), toate sunt excelent preparate şi cu măiestrie.
Ca desert poţi încerca kashta, (cremă de lapte, banane, miere, fistic) sau Noapte de Beirut (cremă de lapte, apa de flori, migdale, fistic, miere, banane), care îţi vor lăsa gura apă.
(Adresă : Str. Calea Călăraşi, nr. 90, tel: 0721.64 79 93, adresa web: www.tripoli.ro)
Aisha Lebanese este un local mai puţin pretenţios, însă este generos în ce priveşte capacitatea spaţiului, cât şi ospitalitatea personalului. Deşi încap până la 45 de persoane, localul este înghesuit, mesele fiind aşezate la mai puţin de un metru distanţă una faţă de cealaltă.
Aflat în Piaţă Dorobanţi, resturantul are meşe şi scaune din lemn cu spătar înalt, iar pe pereţii galbeni răsar răzleţ flori roşii. Localul nu este pentru cine târzii, ci mai degrabă pentru un prânz copios cu familia sau colegii.
Dacă ajungi aici, nu vei regreta dacă încerci sharhat de pui, gătit din felii din piept de pui, cu usturoi, suc de lămâie şi coriandru sau makanek, nişte cârnăciori libanezi delicioşi făcuţi pe grătar şi marinaţi cu lămâie. Poţi încerca şi ras asfourvita, bucăţele din carne de viţel, cu ceapă, lămâie şi sos de rodii, o porţie mai mult decât săţioasa pentru cei care preferă carnea de vită.
Nu lipsesc tradiţionalul kebab la grătar şi nici chifteluţele din năut Falafel, pregătite la fel de bine.
Fără îndoială, bucătăria libaneza este tentantă şi fascinantă, însă poţi alege să mergi în oricare dintre restaurante fie şi doar pentru o cafea la ibric şi o narghilea.
(Adresa: Str. Puţul lui Zamfir, nr. 26, tel: 021.230.41.81)