Top 5 date pe care nu trebuie să le dezvălui pe Internet

.
În secolul vitezei, este foarte simplu să afli totul despre o anumită persoană, doar cu ajutorul Internetului. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus că misiunea neoficială a companiei sale este „să conecteze oamenii”. Însă atunci când postezi detalii despre tine, ai grijă să nu se întoarcă împotriva ta.

Citește și – Descoperă tendințele și influencerii din online în Digital Report 2017

Iată un top cinci al lucrurilor pe care nu ar trebui să le postezi niciodată pe Internet:

Numărul de telefon

Ține cont de faptul că rețelele de socializare sunt pline de oameni, ceea ce înseamnă că odată ce ți-ai postat numărul de telefon, va ajunge în agenda multor rău-intenționați. Dacă vrei să il transmiți cuiva, trimite-i un mesaj privat.

Abuzuri, plângeri

Dacă ești nemulțumită de șefi sau de profesori, amintește-ți că și aceștia ar putea avea acces la aceste informații și ar putea afla la un moment dat. De asemenea, ai grijă la ce postezi în general pe rețelele de socializare, întrucât aceste informații pot fi verificate atunci când îți dorești să te angajezi.

Numele complet al copiilor

Majoritatea părinților publică numele complet al copiilor pe Internet fără să își dea seama că acest tip de informație ar putea fi folosit de pedofili și de „prădătorii sexuali” pentru a-i ademeni pe copii. Ei pot să se folosească de numele copilului şi de numele rudelor şi prietenilor acestuia pentru a-i face pe cei mici să aibă încredere şi să-i convingă că nu sunt persoane străine, ajutându-i să stabilească un raport cu copilul tău.

Adresa casei tale

Dacă faci publică pe Internet adresa la care locuiești, de la fostul iubit la orice subaltern, va ști unde locuiești. În plus, nu puține sunt cazurile de furt de pe urma publicării adreselor personale pe Internet.

Datele la care pleci în concediu

La fel ca în cazul adresei, dacă publici pe rețelele de socializare numărătoarea inversă cu zilele care au rămas până la concediu, oricine va ști când nu ești acasă. Iar asta nu este decât o invitație directă pentru hoți.

Nu în ultimul rând, păstrează un cerc restrâns de prieteni. Asigură-te că deții controlul și nu accepta toate cererile de prietenie pe care le primești doar pentru a avea cât mai mulți prieteni virtuali.

Citește și – Cum poţi să te foloseşti de tehnologie pentru o viaţă mai uşoară

Foto – Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton