Top 5 copii superdotaţi cu rezultate incredibile

.

Mici genii sau viitori lideri ai lumii, copiii superdotaţi reprezintă o categorie aparte, care ne umplu de speranţă în generaţiile viitoare. Iată câteva exemple de copii superdotaţi cu rezultate incredibile, de la un doctorand de 15 ani, la un chirurg de 7 ani.
Kim Ung-Yong, IQ de peste 210, doctorand la 15 ani
Geniul sud-coreean s-a născut în 1962 şi ar putea fi în continuare cel mai deştept om din lume. La patru ani putea citi în japoneză, coreeană, germană şi engleză. La cinci ani învăţase să vorbească fluent în chineză, spaniolă, vietnameză, germană, engleză, japoneză, coreeană şi un dialect filipinez. A studiat fizica la Universitatea din Hanyang între 3 şi 6 ani. La 15 ani avea deja un doctorat în fizică şi colabora cu NASA.
Gregory Smith, student la 10 ani , nominalizat la premiul Nobel pentru pace la 12 ani
Născut în 1990, tânărul american este fondatorul unui ONG internaţional care luptă pentru drepturile copiiilor şi pacea mondială. A fost nominalizat de patru ori la premiul Nobel pentru pace.
Fabiano Luigi Caruana, maestru de şah la 14 ani
Având cetăţenie dublă italiană şi americană, Fabiano a devenit la 14 ani cel mai tânăr maestru de şah din ambele ţări. În 2009 avea un rating ELO de 2649, clasându-se pe primul loc în lista şahiştilor sub 18 ani.
„În cazul şahului, rezultatele se văd adesea la vârste foarte fragede. Există şi la noi copii de 4 ani care rezolvă exerciţii cu mult peste nivelul lor şi concurează împotriva unor jucători de 9-10 ani”, spune Andrada Cioteanu, fondator Şcoala de Şah.
Top 5 copii superdotaţi cu rezultate incredibile

Akrit Jaswal, chirurg la 7 ani

Micul indian are un IQ de 146 şi la numai şapte ani, fără studii oficiale de medicină a reuşit să opereze o fetiţă arsă. Nu numai că a salvat mâna fetiţei, dar Akrit a continuat să înveţe medicină şi a reuşit să fie admis la Universitatea din Chandigarh. La vârsta de 12 ani susţinea că a e pe punctul de a descoperi un leac pentru cancer.
Aelita Andre, pictoriţă celebră la 2 ani
Aelita pictează de când a putut să ţină în mână un tub de vopsea. Când un curator al unei expoziţii din Australia natală a văzut operele fetiţei, a ales să le promoveze fără să ştie mai nimic despre artistă. Când a aflat că aceasta are doar 2 ani a fost şocat, dar a continuat să o susţină în demersul artistic.
Acum, operele abstracte ale Aelitei sunt expuse la galerii mari din Melbourne şi din întreaga lume.
Foto: Shutterstock, Thinkstockphotos
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton