De ziua lor, oamenii obişnuiesc să îşi pună dorinţe, să primească (cât mai) multe cadouri şi să sufle în tort. Sunt tradiţii frumoase care nu s-au demodat defel…
…aşa cum nu s-au perimat nici dorinţele femeilor.
În caz că erai curioasă ce îşi doresc cei 1, 3 milioane de români care îşi sărbătoresc onomastica de sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil, iată un top al celor mai comune dorinţe, care se regăsesc fără îndoială în orice „wishlist”.
1. Sănătate. Nu ai mai mers la doctor de câţiva ani, asta poate şi pentru că ai uitat unde lucrează, campaniile acelea emoţionante cu vedete sunt foarte interesante, dar tot nu te impresionează prea tare, şi intri în farmacie doar ca să îţi cumperi şampon. În mod ciudat, aproape inexplicabil, numai de ziua noastră ne preocupă starea de sănătate, exact atunci când trebuie să facem cinste.
2. Linişte sufletească. Încearcă meditaţia. Există chiar şi cursuri pentru începători. Evident, cu bani. …Aşa-i că parcă ai început să te simţi mai bine?
3. Fericire. Dacă ar fi un magazin, de preferat într-un mall, de unde am putea cumpăra un strop de fericire – chiar şi fără cabină de probă -, lumea ar fi scutită de efectele sindromului premenstrual, care uneori pare că durează veşnic, după aprecierile lui.
4. Mulţi prieteni adevăraţi. Poţi începe prin a-i chema la aniversarea ta, dar dacă îi anunţi în ziua cu pricina nu te aştepta la cadouri prea multe. Dar până la urmă, nu cadourile ar trebui să lege o prietenie adevărată, după cum bine ştii, dar le poate distruge, fără niciun fel de exagerare. Am auzit de cazuri în care cineva a vrut să facă o surpriză sărbătoritului şi a oferit o ţigară din acelea care explodează. Atmosfera a devenit incendiară la propriu…
7. Un telefon nou. Este o regulă nescrisă să îţi schimbi telefonul din când în când. Iar când vine momentul, în mod normal, din simţ comercial, cumperi pe cel mai nou model ca să amortizezi cumva investiţia. Noul telefon iPhone 4S poate fi o variantă, iar dacă nu îţi place, nu dispera. Mai este puţin până când va apărea iPhone 5.
8. Să ai mai mult timp pentru tine. Dacă ziua ar avea 30 de ore în loc de 24, cam cât timp crezi că ţi-ai rezerva pentru tine? După un calcul simplu 30 h – 24 h = 6 ore împărţite la activităţile zilnice, care ar creşte la rândul lor ca durată în raport cu dimensiunea zilei, vei ajunge la concluzia că ţi-ar rămâne exact acelaşi timp liber pe care îl ai şi acum. Prin urmare, nu ai nevoie de mai mult timp, ci poate de o agendă mai organizată.
9. O maşină. Suntem absolut convinse şi credem cu tărie că toate campaniile Greenpeace împotriva încălzirii globale sunt cruciale, vitale pentru planetă. Însă, în afară de câteva plimbări din plictiseală, vara prin Herăstrău, o biclă nu este la fel de indispensabilă cum este o maşină. Nouă, drăguţă, full -option şi, de regulă, ultimul model este cel mai reuşit.
10. Să iei carnetul de şofer. Doar maşina din faţa blocului te va motiva să înveţi teancul de chestionare obositoare din manualul de Legislaţie Rutieră.
11. Să iei cina cu George Clooney.
12. Multe cadouri. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Ceva, ceva, tot o să îţi placă.
13. Un iubit mai atent, cu o situaţie materială bună, dar nu neapărat bogat (pentru că nu eşti materialistă), drăguţ, romantic şi care să te iubească sincer. Tocmai era să uităm de simţul umorului. Neapărat!
14. Să câştigi un premiu la un concurs. Cred că oricine ar fi fericit să câştige ceva fără să facă nimic.
15. O sesiune de cumpărături gratuită. Cu toate suntem de acord că acest deziderat este sinonim cu cel de la numărul 3.
16. Să arăţi ca idolul tău. Ai fi surprinsă să afli câţi oameni îşi doresc să arate ca idolul lor. Ca să îţi faci o idee, urmăreşte „I want a famous face”, emisiunea teribilă produsă „pe muchie de bisturiu”, format care a avut şi la noi uluitor de multe candidate.
17. Mulţi prieteni pe Facebook. Dacă este la modă, doar aşa te vei simţi din nou fata populară din liceu care erai odată.
18. O casă. Oricine îşi doreşte o casă.
19. Multe bucurii. Aşa sună urarea…
20. Un job bine plătit. În vremuri de restrişte economică, când la televizor se discută de doi ani continuu despre buget, creştere economică, PIB, şomaj, poţi adăuga fără probleme şi studiile economice în CV. Oricine ar putea specula când se va încheia recesiunea.