Fast food-urile sunt puternic încorporate în societatea noastră și nu toți oamenii sunt capibili să reziste tentației de a nu mânca astfel de alimente.Citește și - Depresiile, legate şi de junk foodTemenul de „fast food” a fost ales de Michael Jacobson în anul 1972 și se referă la mâncarea cu puțini nutrienți și cu un conținut ridicat de ingrediente dăunătoare organismului uman.Iată zece lucruri pe care restaurantele fast-food ni le ascund: Toată mâncarea are același gustLanțurile de restaurante fast food știu exact ce fel de arome le plac cel mai mult oamenilor, motiv pentru care toate produsele lor alimentare au la bază același gust. Burgerii sunt gătiți în câteva secundeÎn majoritatea restaurantelor tip fast-food, burgerul este cel mai ușor de preparat, fiind gata după doar 30 de secunde. Care este motivul? Ei vin înghețați înainte de a fi preparați. Alimentele sunt concepute astfel încât să fie consumate rapidÎn general, înghiți o bucată de mâncare după ce ai mestecat-o de 15 ori. În schimb, atunci când mănânci într-un fast food, înghiți o bucată de mâncare după 12 mestecături. Cu cât mesteci mai repede, cu atât îți potolești mai greu foamea și vrei să mănânci mai mult. Culorile din reclamă sunt proiectate astfel încât să îți crească apetitulCulorile galben și roșu sunt folosite cu un motiv de majoritatea restaurantelor fast food. Ele se combină perfect și la nivel subconștient te fac să te oprești si să iei o gustare. Strategia este cunoscută și sub denumirea „teoria ketchup și muștar”. Obiectivul prioritar al vânzătorilor este de a te face să cumperi cât mai multExperții au descoperit că este mult mai dificil să refuzi ceva când ți se oferă direct. 85% din clienții unui fast food comandă mai mult decât intenționau inițial. Ouăle conțin un ingredient „surpriză”Ouăle pe care le găsim des în meniul de mic dejun din restaurantele fast food conține atât ou real cât și un „amestec de ou premium” care conține glicerină, silicon și aditivul alimentar E522. Carnea la grătar este doar o iluzieAcele semne de grătar de pe burgeri nu sunt reale. Sunt „puse artificial” împreună cu aroma de fum pentru a-ți da impresia că produsele sunt gătite pe grill. Salata nu este întotdeauna cea mai sănătoasă opțiuneMulte restaurante fast food oferă acum salate ca o alternativă „sănătoasă”. Însă, din cauza aditivilor pe care îi folosesc frecvent în prepararea lor, face ca salata să fie mai calorică decât un burger și o porție de cartofi. În plus, ingredientele din dressingurile pentru salate reprezintă un mister chiar și pentru angajați. Cafeaua nu îți dă energieUnele fast food-uri servesc cafeaua în recipiente de plastic, ci nu de hârtie. Acestea conțin o substanță chimică care, în contact cu temperatura ridicată a băuturii, poate afecta sistemul nervos, cauzând depresia. Nu îți lua niciodată mâncare la pachet dintr-un fast foodMajoritatea meniurilor servite în restaurantele fast-food sunt destinate să fie consumate într-o perioadă foarte scurtă de timp după preparare. De exemplu, cartofii prăjiți sunt proaspeți doar în primele 5 minute, după care încep să își piardă gustul. Hamburger-ul pe care l-ai luat la pachet nu va mai avea un gust la fel de bun când vei ajunge acasă.Citește și - De ce ar trebui să renunți la mâncarea de tip fast foodFoto – Shutterstock