Ouăle pe care le găsim des în meniul de mic dejun din restaurantele fast food conține atât ou real cât și un „amestec de ou premium” care conține glicerină, silicon și aditivul alimentar E522.
Carnea la grătar este doar o iluzie
Acele semne de grătar de pe burgeri nu sunt reale. Sunt „puse artificial” împreună cu aroma de fum pentru a-ți da impresia că produsele sunt gătite pe grill.
Salata nu este întotdeauna cea mai sănătoasă opțiune
Multe restaurante fast food oferă acum salate ca o alternativă „sănătoasă”. Însă, din cauza aditivilor pe care îi folosesc frecvent în prepararea lor, face ca salata să fie mai calorică decât un burger și o porție de cartofi. În plus, ingredientele din dressingurile pentru salate reprezintă un mister chiar și pentru angajați.
Unele fast food-uri servesc cafeaua în recipiente de plastic, ci nu de hârtie. Acestea conțin o substanță chimică care, în contact cu temperatura ridicată a băuturii, poate afecta sistemul nervos, cauzând depresia.
Nu îți lua niciodată mâncare la pachet dintr-un fast food
Majoritatea meniurilor servite în restaurantele fast-food sunt destinate să fie consumate într-o perioadă foarte scurtă de timp după preparare. De exemplu, cartofii prăjiți sunt proaspeți doar în primele 5 minute, după care încep să își piardă gustul. Hamburger-ul pe care l-ai luat la pachet nu va mai avea un gust la fel de bun când vei ajunge acasă.