Fast food-urile sunt puternic încorporate în societatea noastră și nu toți oamenii sunt capibili să reziste tentației de a nu mânca astfel de alimente.
Temenul de „fast food” a fost ales de Michael Jacobson în anul 1972 și se referă la mâncarea cu puțini nutrienți și cu un conținut ridicat de ingrediente dăunătoare organismului uman.
Iată zece lucruri pe care restaurantele fast-food ni le ascund:
Toată mâncarea are același gust
Lanțurile de restaurante fast food știu exact ce fel de arome le plac cel mai mult oamenilor, motiv pentru care toate produsele lor alimentare au la bază același gust.
În majoritatea restaurantelor tip fast-food, burgerul este cel mai ușor de preparat, fiind gata după doar 30 de secunde. Care este motivul? Ei vin înghețați înainte de a fi preparați.
Alimentele sunt concepute astfel încât să fie consumate rapid
În general, înghiți o bucată de mâncare după ce ai mestecat-o de 15 ori. În schimb, atunci când mănânci într-un fast food, înghiți o bucată de mâncare după 12 mestecături. Cu cât mesteci mai repede, cu atât îți potolești mai greu foamea și vrei să mănânci mai mult.
Culorile din reclamă sunt proiectate astfel încât să îți crească apetitul
Culorile galben și roșu sunt folosite cu un motiv de majoritatea restaurantelor fast food. Ele se combină perfect și la nivel subconștient te fac să te oprești si să iei o gustare. Strategia este cunoscută și sub denumirea „teoria ketchup și muștar”.
Obiectivul prioritar al vânzătorilor este de a te face să cumperi cât mai mult
Experții au descoperit că este mult mai dificil să refuzi ceva când ți se oferă direct. 85% din clienții unui fast food comandă mai mult decât intenționau inițial.