TOP 10 filme de văzut în 2015

.

Anul acesta se anunţă promiţător la capitolul filme. Pe primul loc în topul nostru cu 10 filme din 2015 se află „Boyhood / 12 ani de copilărie”, premiat anul acesta cu trei Globuri de Aur pentru Cel mai bun film dramă, Cel mai bun regizor şi Cea mai bună actriţă în rol secundar – Patricia Arquette. Urmează îndeaproape „Fifty Shades of Grey”, ecranizarea bestseller-ului scris de E.L. James pe care-l vom putea urmări în cinematografe de „Valentine’s Day”. Iată lista completă cu cele 10 filme pe care vrem să le vedem anul acesta!

1. Boyhood /12 ani de copilărie (6 februarie)
Regia: Richard Linklater
Cu Ethan Hawke, Patricia Arquette, Ellar Coltrane
Considerat un adevărat experiment revoluţionar în cinematografie, „Boyhood” este unul dintre cele mai frumoase filme despre copilărie şi maturizare. Pelicula îl are în centru pe Mason, a cărui viaţă alături de sora lui mai mare şi de părinţii divorţaţi este surprinsă pe parcursul a 12 ani, de când e un băieţel frumuşel în primele lui zile de şcoală până când se tranformă într-un tânăr nonconformist, care intră la facultate. Ce e nou în acest film? Regizorul a filmat vreme de 12 ani aceiaşi actori pe care-i vedem transformându-se fizic şi emoţional sub ochii noştri. În rolul tatălui lui Mason este Ethan Hawke, iar în rolul mamei, Patricia Arquette. Filmul a câştigat trei Globuri de Aur la ediţia de anul acesta.


2. Cincizeci de umbre ale lui Grey (13 februarie)

Regia: Sam Taylor-Johnson
Cu Dakota Johnson, Jamie Dornan
Mult aşteptata premieră a ecranizării romanului „Fifty Shades of Grey” de E.L. James va avea loc cu o zi înainte de Valentine’s Day. Filmul spune povestea relaţiei pline de erotism şi de secrete întunecoase dintre studenta Anastasia Steele şi atrăgătorul om de afaceri Christian Grey. Piesa „Haunted” cântată de Beyonce sporeşte erotismul celei mai aşteptate ecranizări din 2015.


3. Birdman: Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei (16 ianuarie)

Regia: Alejandro González Inarritu
Cu Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone
Michael Keaton joacă rolul actorului Riggan Thomson, celebru odinioară pentru interpretarea unui super erou. Dorind să apară din nou în atenţia publicului şi a colegilor, vrea să joace într-o piesă pe Broadway, stârnind o sumedenie de situaţii hilare. Filmul a câştigat două premii la Globurile de Aur de pe 11 ianuarie: Alejandro González Inarritu – cel mai bun regizor, Michael Keaton – cel mai bun actor în rol principal dintr-un film – comedie.


4. Big Eyes / Ferestrele sufletului (20 februarie)

Regia: Tim Burton
Cu Christoph Waltz, Amy Adams
Un film biografic despre viaţa pictoriţei americane Margaret Keane (Amy Adams), care a devenit celebră în anii ’50 datorită portretelor pictate în care modelele aveau ochii supradimensionaţi. De fapt, acestea erau vândute sub numele soţului pictoriţei, Walter Keane (Christoph Waltz), pentru că în acele vremuri era mai greu pentru o femeie să ajungă cunoscută. Margaret va dori să-şi semneze lucrările cu numele ei şi va începe un proces devenit faimos în America acelor ani. Pe coloana sonoră sunt şi două piese noi interpretate de Lana Del Rey: „Big Eyes” şi „I Can Fly”.


5. Foxcatcher (20 martie)

Regia: Bennett Miller
Cu Steve Carrell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller
Inspirat din fapte reale, filmul spune povestea milionarului John Du Pont, interpretat de Steve Carrell. Moştenitor al unei companii de produse chimice, acesta a construit pe imensa lui proprietate un centru de antrenamente de wrestling condus de prietenul lui, Dave (Mark Ruffalo), un luptător de wrestling celebru, premiat cu aur la Jocurile Olimpice. Diagnosticat cu o formă de schizofrenie paranoidă şi trăind cu falsa impresie că prietenul lui este liderul unei conspiraţii create să-l ucidă, John Du Pont va recurge la un act necugetat.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton