Top 10 cele mai frumoase grădini de flori din lume

.

Cu primăvara la orizont, în întreaga lume există grădini frumoase pline de flori care se pregătesc să înflorească. Acestea întâmpină turiștii cu mireasma lor îmbietoare și cu tot felul de nuanțe care oferă un adevărat spectacol vizual.

Privind locațiile florilor de pe tot globul, experții de la Japan Rail Pass au analizat o varietate de factori – inclusiv recenzii și evaluări Google, hashtag-uri Instagram și vitalitatea florilor în primăvară – pentru a da un scor general și a determina ce locuri pline de flori nu ar trebui să ratezi primăvara aceasta.

1. Keukenhof Tulip Gardens, Lisse, Olanda

Potrivit cercetării, cel mai frumos loc de flori din lume este Grădinile de lalele Keukenhof din Lisse, Olanda, care expune publicului flori de primăvară încă din 1950. Lalelele primăvara ating un scor de vitalitate aproape perfect de 9,96/10, demonstrând cât de luminoase și colorate sunt aceste grădini uimitoare.

Grădina este deschisă doar câteva săptămâni pe an şi constituie un veritabil spectacol floral al plantelor cu bulbi, impresionând efectiv turiştii care îi trec pragul în fiecare an.

Supranumit „Grădina Europei”, Parcul Keukenhof, făcea parte, în secolul al XV-lea, din domeniul Castelului Teylingen şi servea drept grădină de legume pentru Gravin Jacoba de Bavaria. Ea îşi putea recolta de aici absolut tot ceea ce avea nevoie pentu bucătărie, fapt care se află la originea denumirii de Keukenhof, care în traducere liberă ar însemna „domeniul bucătăriei”, notează Rador.

2. Shinjuku Gyoen, Tokyo, Japonia

Următoarea în clasament este Shinjuku Gyoen din Tokyo, Japonia. Din varietatea mare de flori de cireș din grădina națională, Somei (cireșul Yoshino) este cel care înflorește primăvara.

Frumoasa grădină japoneză are peste 856.000 de hashtag-uri Instagram, mai mult decât orice alt loc din top 10, cu oameni din întreaga lume care călătoresc pentru a vedea florile de cireș.

Shinjuku Gyoen a fost construit pe locul unui conac privat aparținând Lordului Naito, un „daimyo” (domn feudal) din epoca Edo. Finalizată în 1906 ca grădină imperială, a fost redesemnată grădină națională după cel de-al Doilea Război Mondial și deschisă publicului. Aceasta este descrisă ca fiind o adevărată oază în mijlocul unui oraș aglomerat.

Citește și: 10 câini care dețin recorduri mondiale. Cum arată patrupezii care au obținut cele mai neobișnuite titluri

Citește și: Sătulă să aștepte să fie cerută de soție, o femeie a organizat nunta în secret. Reacția „mirelui” când a ajuns în fața altarului

3. Royal Botanic Gardens, Kew, Londra

Al treilea cel mai frumos loc de flori de primăvară conform studiului se află în Londra, Anglia și acesta este The Royal Botanic Gardens, Kew.

Cu aproape la fel de multe hashtag-uri pe Instagram ca Shinjuku Gyoen (764.996) și 44.465 de recenzii, este clar că florile găsite aici, floarea de cireș, clopoțeii și magnoliile, printre altele, sunt îndrăgite de mulți.

Aici sunt găzduite cele mai mari și mai diverse colecții botanice și micologice din lume. Această grădină peisagistică istorică prezintă elemente care ilustrează perioade semnificative ale artei grădinilor din secolele al XVIII-lea până în secolele XX.

Turiștii găsesc aici peisaje superbe, cu grădini, sere tropicale renumite în întreaga lume, precum și o pasarelă deasupra copacilor.

4. Nabana no Sato, Japonia

Pe locul patru se află parcul floral Nabana no Sato, situat în stațiunea Nagashima din Mie, Japonia. Locul este cunoscut pentru iluminarea parcului din timpul iernii până la primăvară, precum și pentru florile de cireș și lalele înflorite.

Festivalul florilor de primăvară se desfășoară din februarie până la sfârșitul lunii iunie și există multe flori precum prun, flori de cireș Kawazu, prun plângător, lalele, trandafiri, hortensie și iriși. Această grădină este una dintre cele mai mari din Japonia.

5. Dubai Miracle Garden

Al cincilea cel mai frumos loc cu flori de primăvară din studiu s-a dovedit a fi Miracle Garden din Dubai, Emiratele Arabe Unite, care ocupă peste 72.000 de metri pătrați, ceea ce o face cea mai mare grădină de flori naturale din lume. Mai mult, această găzduiește peste 50 de milioane de flori și 250 de milioane de plante.

Cu peste 75.000 de recenzii de la deschiderea sa în 2013 și un scor de vitalitate de 8,78/10, este clar că această grădină impresionantă își merită locul în top 5.

Această superbă grădină a fost deschisă chiar de Ziua Îndrăgostiților.

6. Island Mainau, Germania

Un paradis în Lacul Constance, Mainau Island, oferă o experiență de neuitat în natură timp de 365 de zile pe an. Aceasta ocupă locul șase al topului.

Datorită vegetației sale subtropicale bogate și parțial chiar tropicale, Insula Mainau este numită și „insula înflorită din Lake Constance.

Insula aproape tropicală Mainau are în centru o grădină magnifică și un castel antic, care a fost fosta reședință a Cavalerilor Ordinului Teutonic.

Citește și: Ce este „cănița dorințelor”, metoda folosită de Lidia Fecioru pentru a atrage bani, sănătate și prosperitate. „Multă lume a făcut-o și a mers!”

Citește și: Cum a reușit un bărbat să găsească femeia perfectă cu ajutorul inteligenței artificiale: „Nu trebuie să uităm de interacțiunea emoțională”

7. Butchart Gardens, Canada

Grădinile Butchart sunt un grup de grădini cu expoziții florale din Brentwood Bay, British Columbia, Canada, situate lângă Victoria, pe insula Vancouver.

Grădinile primesc peste un milion de vizitatori în fiecare an. Acestea au fost desemnate un sit istoric național al Canadei.

Primăvara, nenumărate lalele, narcise și zambile le oferă vizitatorilor un bufet de parfumuri și culori. Vara, grădina de trandafiri este în centrul atenției, iar toamna arțarii japonezi se transformă în rumeniu, auriu și roșu. Gradinișe Butchard reprezintă un tărâm minunat al grădinilor tematice spectaculoase, plante exotice, pâraie, iazuri și fântâni.

8. Valley of Flowers National Park, India

Valley of Flowers National Park este un parc național indian care a fost înființat în 1982. Este situat în Chamoli din statul Uttarakhand și este cunoscut pentru pajiștile sale de flori alpine endemice și varietatea florei. 

Această locație se află pe locul 8 în topul celor mai frumoase grădini și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Aici, florile încep să înflorească în general la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie. Parcul este deschis turiștilor începând cu data de 1 iunie.

9. Yangmingshan National Park, Taiwan

Parcul Național Yangmingshan este unul dintre cele nouă parcuri naționale din Taiwan, situat atât în ​​Taipei, cât și în New Taipei City.  Parcul este proiectat în stil tradițional chinezesc.

Parcul Național Yangmingshan îmbină perfect frumusețea naturală, bogăția culturală și recreerea. Parcul este caracterizat de un ceas mare din flori, în jurul căruia curge apă, oferind momente de liniște și serenitate.

10. Kirstenbosch National Botanical Garden, Cape Town

Grădina Botanică Națională Kirstenbosch este apreciată ca fiind una dintre marile grădini botanice ale lumii. Puține grădini pot egala măreția absolută a decorului Kirstenbosch, față de versanții estici ai Muntelui Table din Cape Town.

Locul uimitor a fost votat drept cea mai bună atracție turistică din Cape Town. Kirstenbosch pune un accent puternic pe cultivarea plantelor indigene. Când Kirstenbosch a fost fondată în 1913 pentru a păstra flora originară de pe teritoriul Africii de Sud, a fost prima grădină botanică din lume de acest fel, într-o perioadă în care speciile invazive nu erau considerate o problemă ecologică și de mediu.

Grădina include o seră mare (The Botanical Society Conservatory) care expune plante din mai multe regiuni diferite, inclusiv savană, fynbos (plante cu frunze fine), karoo și altele. În aer liber, accentul este pus pe plantele originare din regiunea Cape, evidențiate de colecțiile spectaculoase de protea.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată cele mai frumoase 10 grădini de flori din lume

Sursă foto: Profimedia, Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton