Tom Cruise & Katie Holmes: Află totul despre scientologie!

.

Apartenenţa lui Tom Cruise la Biserica Scientologică pare a fi unul din motivele divorţului dintre actor şi Katie Holmes. Iată care sunt ciudăţeniile promovate de Scientologie.

Scientologia, o religie controversată

Încă de la apariţia ei, în anii 50, Scientologia a fost foarte controversată. Părintele religiei este L. Ron Hubbard, un scriitor SF, care a scirs şi „Biblia Scientologiei”.
Deşi este acceptată oficial ca religie în SUA, Scientologia nu e pe placul jurnaliştilor, judecătorilor şi autorităţilor care o văd mai mult ca pe o afacere, care îşi hărţuieşte criticii şi îşi exploatează fără scrupule adepţii. Biserica a avut nenumărate procese împotriva unor indivizi, firme sau instituţii ale statului, în special în SUA, şi a fost implicată în multe scandaluri.

Vedete care s-au alăturat Bisericii Scientologice

Totuşi, o mulţime de vedete s-au alăturat Bisericii Scientologice aducându-i un plus de imagine: Lisa Marie Presley, Kirstie Alley, John Travolta şi Kelly Preston.
Tom Cruise, care este probabil cel mai celebru adept, a intrat în contact cu scientologia în 1990 prin intermediul primei soţii, Mimi Rogers. De atunci, el s-a implicat cât se poate de intens în viaţa comunităţii, promovând diferite programe şi militând pentru acceptarea Scientologiei ca religie în Europa. Se pare că ar fi încercat să intervină în acest sens pe lângă Nicols Sarkozy şi alţi preşedinţi europeni.

Care sunt credinţele ciudate ale Scientologiei

Biblia Scientologiei începe cu o întâmplare care a avut loc acum 75 de milioane de ani, când Xenu, un dictator galactic, a adus pe Terra miliarde de extratereştri, i-a ucis, apoi a strâns spiritele lor şi le-a implantat amintiri false pentru a-i face să uite cine sunt de fapt. Religiile de astăzi sunt rezultatul acestor amintiri false.
Conform Scientologiei, fiecare din noi este un tetan, adică un spirit extraterestru nemuritor, numai că îşi dau seama de asta doar cei care reuşesc să se „cureţe” de traumele pe care le-au trăit. Iar această curăţare costă şi este un proces îndelungat. Totul începe cu „audierea”, un fel de terapie pe care novicii o fac împreună cu un membru mai vechi pentru a-şi aminti traumele trăite  şi a le rezolva. Într-un proices numit „podul libertăţii totale”, adeptul trece de la titlul de „necurat”, la „curat” şi apoi la „tetan”.

De ce este controversată Scientologia

Atât terapia, cât şi materialele de studiu au preţuri stabilite de membrii Bisericii. Până la stadiul de tetan, un membru poate plăti zeci de mii de dolari, astfel că anual, Bisercia Scientologică realizează venituri de peste 500 de milioane de dolari.
În anii 70, Biserica Scientologică a pus la cale una din cele mai mari conspiraţii din istoria SUA, operaţiunea Albă ca Zăpada. Mii de membri s-au infiltrat în instituţii, organizaţii şi firme din 30 de ţări, unde au furat documente şi au montat microfoane cu scopul de a elimina probe defavorabile lui Hubbard şi de a prelua controlul respectivelor organisme.
Nici astăzi, scientologii nu sunt mai cuminţi. Se ştie că se pricep de minune să-i intimideze pe criticii lor,d ar şi pe membrii care vor să plece, aşa cum se întâmplă cu actriţa Katie Holmes. Astfel, un mebru nou trebuie să întrerupă orice legătură cu prietenii sau rudele care se opun Scientologiei, iar cine critică religia în mod public este târât prin tribunale ani de zile.
Dezvoltarea internetului a fost o lovitură dură pentru Scientologi, care s-au văzut criticaţi şi demascaţi de utilizatori aflaţi sub protecţia anonimatului. Biserica a încercat să forţeze motoarele de căutare Google şi Yahoo să elimine din paginile cu rezultate site-urile care o critică. Din 2008, Biserica se află în război cu gruparea de hackeri Anonymous, iar Wikipedia a interzis accesul pe site-urile sale de pe adresele IP are Bisericii Scientologice pentru că membri săi postau cometarii favorabile.
Foto: Northfoto

    
Vedete din Romania Vedete internationale