Toamna la Busteni

.

Ori de cate ori vizitez Valea Prahovei, tot mai gasesc ceva care sa-mi desfete ochii si sa-mi linisteasca sufletul si mintea, zbuciumate dupa o saptamana de lucru.
Bustenii sunt una dintre statiunile vechi si intr-o frenetica transformare in ultimii ani. Din momentul in care s-a inaugurat partia de schi Kalinderu, cu unul dintre cele mai rapide si mai confortabile telescaune din tara, pensiunile si mini-hotelurile au inceput sa apara ca ciupercile.

Dar, chiar daca zapada abia a acoperit timid crestele muntilor, un weekend la Busteni si-a meritat banii. Stau la pensiunea Liziera. Doar doua stele, dar „curatele” si cu mancare buna.

Avantajul este ca sunt la doi pasi de partia Kalinderu si nu mai am nevoie de masina pana la telescaun. In cinci minute sunt sus, unde e soare si cald, un bun motiv sa ma bronzez nitel pe fata, in timp ce savurez un ceai fierbinte, din termos.

De coborat, cobor cu piciorul, deoarece nu-ti ia mai mult de douazeci de minute si peisajul e foarte frumos. Ce-i drept nu la fel de impresionant ca panorama admirata a doua zi, cand am urcat cu telecabina din spatele hotelului Silva pana la Babele.

In vale, e mohorat, pe la o mie de metri e ceata, dar la cota 2000 m e acelasi soare splendid. Admir Sfinxul, pe care nu-l stiam decat din poze, apoi o iau cu pasi marunti catre Cruce.

Ceata ma invaluie cand si cand, dar reusesc sa fotografiez monumentul intre doi nori pufosi si grabiti. Ciorba de vacuta papata la intoarcere mi s-a parut cea mai gustoasa mancare din lume.

Iar pana la desert (papanasi cu multa dulceata si multa-multa smantana) am admirat, pe fereastra larga, culorile incredibile ale padurii. Frumos la Busteni. Saptamana viitoare sper sa am timp sa trag o fuga pana la Poiana Brasov.

Foto: Mediafax

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton