Testul poligraf, condiție nouă la interviul de angajare

.

Angajatorii nu mai au încredere în propriii angajați și nici în CV-urile stufoase care sosesc pe adresa companiilor, prin urmare au început să apeleze la o nouă metodă de testare: testul poligraf sau, cu alte cuvinte, detectorul de minciuni.

Angajatorii au dreptul să-și supună atât angajații, cât și candidații pentru un post la detectorul de minciuni, însă testul poligraf nu este obligatoriu să fie acceptat si de aceștia. Această metodă se adresează, în primul rând, companiilor care lucrează cu valori sau informații confidențiale și rămâne de văzut dacă va fi implementată în toate domeniile. Conform Știrile Pro Tv, angajatorii doresc să afle dacă pot avea încredere sau nu în candidați, iar testul conţine 10 întrebări create pe specificul fiecărui post.

Sunt oameni care au avut diverse probleme la companiile la care au lucrat, precum furturi sau probleme cu droguri, motiv pentru care acest tip de evaluare ne ajută să identificăm candidaţii ideali”, a relatat, pentru Pro Tv, Iuliana Stamate, reprezentanta unei firme de recrutare.

Totodată, Nicolae Neagu, psiholog, explică, pentru Știrile Pro Tv, utilitatea testului poligraf la interviul de angajare: ”Luăm ca exemplu o companie de curierat rapid. Au foarte multe probleme cu colete care au fost desigilate din care s-au sustras diferite bunuri şi atunci aplicăm întrebări specifice. O întrebare foarte bună şi foarte des aplicată este: dacă ai încasat vreo sumă de bani pentru care nu ai dat chitanţa pe loc, folosind banii în interes personal.”

Citește și – Cum afli cu cine vorbește iubitul tău pe WhatsApp

Citește și – Dacă te cerți cu iubitul la această oră, relația se va termina

Sursă foto: Shutterstock

Ultima modificare februarie 19, 2018 4:07 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale