Teatrul Masca îşi mută spectacolul la metrou

.

Pentru o zi, actorii de la Teatrul Masca coboară din nou la publicul de la metrou. Bucureştenii care vor călători sâmbătă, 9 ianuarie, cu metroul şi vor trece prin staţia Unirii,
  …sigur vor zăbovi mai mult de cinci minute, până la sosirea trenului de călători. 
   
 Pierrot lunatecul” este o „ nebunie frumoasă” şi o premieră spectaculoasă în regia lui Mihai Mălaimare, care dă viaţă unui personaj fabulos, născut în halele pariziene.

 Este un spectacol superb, emoţionant, cu umor fin şi multă poezie„, ne spune chiar directorul Teatrului Masca, Mihai Mălaimare.
 
Piesa este ultima producţie a Teatrului, din repertoriul spectacolelor pentru spaţii neconvenţionale, şi propune, de această dată, o tehnică inedită – pantomima albă.
 
„În acest gen de pantomimă, în linia lui Fialka, gestul traduce cuvântul. În pantomimă albă, cuvântul-gest se impune de la sine şi permite exprimarea unei game mai largi de situaţii şi trăiri”, explică regizorul şi iniţiatorul proiectului.  
 
 Oraşul de sub oraş” este un proiect socio-cultural şi se află la cea de a 7-a ediţie, adunând până acum peste 400 de reprezentaţii ale Teatrului Masca şi ale invitaţilor săi în staţiile de metrou bucureştean.
 
 Participăm activ la culturalizare, dar în sine proiectul este mai ambiţios decât atât. A juca la metrou este, pentru Teatrul Masca, parte din programul nostru estetic. La noi, la Masca, este un lucru cât se poate de firesc”, ne spune directorul teatrului.  
 
Montajul piesei este compus din mai multe momente de pantomimă, toate avându-l în centru, în diferite situaţii, pe Pierrot, „ personajul născut în halele pariziene, veşnic îndrăgostit de Colombina, de sine, de viaţă”.  
 
Întrebat despre scopul proiectului, directorul Teatrului mărturiseşte că iniţiativa este şi o formă de promovare eficientă, reuşind să atragă tot mai mulţi spectatori în sălile Teatrului Masca. Publicul se opreşte din curiozitate şi rămâne dacă este atras de ceea ce vede.  
 
Cât despre proiect, acesta s-a dezvoltat deja suficient pentru a avea fani, oameni care vin special să asiste la aceste spectacole, spune regizorul.
 
Însă, mai important decât acest aspect de marketing, actorii au şansa să-şi joace rolul pe care şi l-au asumat în societate.
 
 Publicul ne iubeşte, ne apreciază şi destui dintre cei care ne-au văzut la metrou ne urmează şi în sală de spectacol. Iar dacă nu, suntem totuşi singurii care încercăm să contrazicem sau să contracarăm realitatea, aceea că românii sunt un popor nu prea iubitor de cultură. La proiect iau parte toţi actorii teatrului, inclusiv eu”, ne spune Mihai Malaimare.  
 
Aşadar, Teatrul Masca te invită sâmbătă, 9 ianuarie, începând cu ora 12:00, la staţia de metrou Unirii 1, pentru a viziona un spectacol inedit jucat de actori de excepţie. Iar dacă îl ratezi, îl poţi viziona săptămâna viitoare, pe 16 ianuarie, de la ora 12.30, la staţia de metrou Unirii 2.  

Mai mult, actorii de la Masca pregătesc noi premiere. „ Istoria Tangoului” este un spectacol de teatru şi dans în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, urmanând să fie pus în scenă „ Comedia erorilor” de Shakespeare, „ Oina de Malaimare” sau Hamlet, precum şi un spectacol al unui autor necunoscut din secolul XV, în regia lui Modesto Casari.

 Dacă adăugăm toate celelalte 20 de mari proiecte pe care le desfăşoară teatrul de-a lungul întregului an şi Săptămâna Teatrului Masca, în perioada 24 – 30 mai, cred că este o imagine interesantă”, adauga Mihai Mălaimare.

 
Foto: Mediafax

    
Vedete din Romania Vedete internationale