Teatrul Excelsior, la un pas să stabilească trei recorduri mondiale cu spectacolul Vlaicu Vodă

.
Teatrul Excelsior este la un pas să obțină trei titluri în celebrul Guinness Book pentru producția Vlaicu Vodă, ce este pusă în scenă în Piața Constituției.
Într-o atmosferă tipic medievală, cu un sat construit în mărime naturală care evocă, în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum șase veacuri, nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meștesugari, un han și o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeș), sute de costume și măști populare, zeci de muzicieni (instrumentiști, cor și  ansamblu arhaic), alături de săteni, străjeri, călăreți, meșteșugari (olari, pielari, sculptori în lemn și țesătoare) și gradena rotativa de 314 m², cu o capacitate de 400 de locuri, unică în Europa, publicul are șansa unică de a pătrunde dincolo de povestea desprinsă din paginile istoriei pentru a-i înțelege sensurile profunde și de-a vedea cum se trăia în țara noastră în  secolul al XIV-lea, în vremea lui Vlaicu Vodă (Vladislav I), domn al  Țării Românești între 1364 și cca. 1377.
Producția „Vlaicu Vodă”, pusă în  scenă de Teatrul Excelsior, în Piața Constituției, a fost o adevărată desfășurare de forță, menită să intre în Cartea Recordurilor cu cu cea mai mare gradenă rotativă, dar și pentru primul sat medieval construit în centrul unei capitale și  pentru cea mai mare gradenă rotativă așezată în amfiteatru.
„Au fost antrenați cam 700 de oameni în acest spectacol. Dar am crezut  și cred foarte mult în tineri și în capacitatea lor de a face spectacole  de o asemenea anvergură. Le mulțumesc foarte mult tuturor pentru că au  marșat la ideea mea, pentru că, recunosc, a fost nebunia mea să fac  acest spectacol. Și atunci am gândit această rotativă, unică în Europa, cu o suprafață de 314 m², plus că nu s-a mai făcut nicăieri în lume  gradenă rotativă, ci doar scenă rotativă”, a declarat Adrian Gazdaru, directorul teatrului Excelsior.
Spectacolul se joacă în perioada 22 – 26 august, începând cu ora 21 și este deschis publicului larg.
Gradena are o  rampă pe care pot urca persoanele cu dizabilități, iar pentru nevăzători există căști în care un povestitor le descrie satul și atmosfera lui, fiecare colț în parte în detaliu, apoi le descrie acțiunile pe care actorii le fac până dau replica. De asemenea, există căști în care piesa este tradusă, pentru persoanele străine.
Actrițe mari ale teatrului românesc, cum ar fi  Maia Morgenstern, Adriana Trandafir sau Nuami Dinescu, au avut deja curiozitatea de a vedea spectacolul.
„Cred eu că piesa noastra istorică a atins o coardă sensibilă în inimile tuturor, noi am gândit-o ca pe o producție care să facă cinste României, care să scoată la rampă artiști talentați din  toate domeniile. Avem coruri, dansatori, călăreți, actori de valoare în  spectacol. Și suntem fericiți pentru că primim zilnic 400 de aprecieri  de la spectatori și jucăm cu tribuna plină” a mai spus Adrian Gazdaru.
Citește și:

Ultima modificare august 24, 2018 4:34 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale