Tatăl lui a observat tema băiatului său autist. A fost șocat de ce a citit

.

Un bărbat a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant după ce a văzut una din temele rezolvate ale băiatului său. Povestea lui a devenit virală.

”Pentru cei care nu știu, băiatul meu Christopher are autism. Joia trecută, când l-am luat de la școală, am intrat în clasă și am fotografiat temele pe care le pusese învățătoarea la avizierul clasei. Am făcut repede pozele cu telefonul și nu am dat prea mare atenție.

Acasă, m-am uitat cu atenție la răspunsurile pe care le-a dat fiul meu la una dintre teme. M-am întristat când am citit ce a scris fiul meu în dreptul cerinței ‘Prietenii mei sunt…. A scris ‘nu am.

Atunci mi-am dat seama că frații lui Christopher și-au invitat de atâtea ori prietenii să doarmă la noi acasă și mi-am adus aminte când am fost întrebat:

– Pot să fac și eu asta?

– Sigur, Christopher. Pe cine vrei să inviți?

N-a putut să-mi răspundă. A ridicat din umeri. De ce? Pentru că băiatul meu nu are prieteni. N-a avut niciodată. Niciodată! Și are 11 ani.

Mi-am dat seama că nu am nicio soluție pentru băiatul meu. Realitatea e că trebuie să mă bazez pe bunătatea și compasiunea celorlalți copii, să-l facă pe băiatul meu să nu-l facă să se simtă exclus.

Christopher este foarte inteligent și are un simț al umorului deosebit. Adulții sesizează imediat asta. Dacă nu ești obișnuit cu anumite gesturi pe care le face, o să te sperie puțin. Își aruncă brațele în joacă,  face câteodată zgomote guturale și asta atrage atenția nedorită. Mai are câteodată obiceiul să prindă drag de câteva întrebări pe care le pune la nesfârșit. Tu la ce oră te culci? Care e adresa ta?

E nevoie doar de puțină empatie. Nu din partea adulților, cât din partea copiilor.

Colegii lui Christopher n-au fost niciodată răi cu el. În schimb, l-au exclus. Știu și înțeleg asta. Fiecare copil e la vârsta la care încă învață să interacționeze social și pentru că băiatul meu e puțin diferit tind să-l excludă.

Până joia trecută nu știam cât de rea este situația. Până nu am văzut pe hârtie, nu am realizat cum stau lucrurile. M-au durut cele două cuvinte. Au tăiat în sufletul meu.

Îmi știu băiatul. Știu că este trist și singur. Știu că vrea să facă parte dintr-un grup.

Scriu aceste rânduri pentru a vă ruga să vorbiți cu copiii voștri. Există copii frumoși pe lumea asta, diferiți, dar frumoși. Ei observă când sunt dați la o parte. Vorbiți despre empatie. Ajutați-l pe Christopher și pe cei ca el să-și găsească vocea de care au nevoie.”

Sursa foto 123rf

Citește și Autismul la copii – care sunt simptomele

Citește și Poze: Manuela Hărăbor şi fiul ei autist, la Balul Albastru

    
Vedete din Romania Vedete internationale